24/04/2024

Автобус с 30 човека се преобърна на път към Боженци

Автобус с 30 пътници, сред които и две деца, се обърна тази сутрин край ж.п. прелеза на село Съботковци по пътя Габрово – Боженци, съобщиха Дарик радио и БНР. Няма сериозно пострадали.

Инцидентът е станал около 10.30 ч., а в автобуса „Ивеко“ с плевенска регистрация пътували учители от град Искър, отиващи на екскурзия до Архитектурно-исторически резерват Боженци.

По първоначална информация при спускане на завой към прелеза, поради мократа и хлъзгава настилка, шофьорът на автобуса, собственост на Община Искър, е загубил управление и рейсът се е преобърнал извън платното.

Част от пътниците, както и двете деца, са прегледани от екип на Спешна помощ. Една от жените е с хематом на главата.

След злополуката хората са превозени до Габрово с автобус на общината, а след това около 13 ч. са отпътували за град Искър. Проверката с дрегер на шофьора на катастрофиралия автобус е била отрицателна. Пред разследващите той казал, че спирачките на машината са отказали.

Води се досъдебно производство. Причините за инцидента се изясняват.

Само преди 2 дни автобус, превозващ 38 деца от столично училище, се запали в движение на магистрала „Хемус. При инцидента нямаше пострадали, а автобусът изгоря напълно. Децата, които са в 5-и и 6-и клас в 17 СОУ „Дамян Груев“ в ж.к Западен парк, се връщаха от екскурзия в Монтана.

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-mvr-uchilishten-avtobus-bozhentzi-12331058

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *