29/03/2024

ЦРУ: България продължава да е пленник на корупцията и престъпността

България продължава да бъде пленник на корупцията, слабата съдебна система и организираната престъпност.

Такова остава становището на Централното разузнавателно управление на САЩ след тазгодишното обновление на „Книгата с факти за света“, извършено през септември.

Във фактите за страната ни в сайта на ЦРУ е отбелязано, че България е бивша комунистическа държава, която влиза в състава на ЕС на 1 януари 2007 г.

В „Книгата с факти за света“ е записано още, че България бележи икономически растеж от над 6% годишно в периода от 2004 до 2008.

Успешните правителства са показали ангажираност към икономически реформи и отговорно фискално планиране, но световният упадък понижава рязко вътрешното търсене, износа, притока на капитали и индустриалното производство.

Корупцията в публичната администрация, слаба съдебна система и организираната престъпност продължават да затрудняват инвестиционния климат и икономическия просперитет на страната, се отбелязва в данните за България.

Освен географски насоки за това къде се намира България и данни за граничните й зони, територията на страната е сравнена по големина с щата Тенеси.

Сред останалите подробни  данни за България в книгата с факти като географска бележка е отбелязано, че страната има стратегическо разположение близо до Турция и контролира ключови сухопътни маршрути от Европа към Близкия изток и Азия.

http://news.ibox.bg/news/id_1072151213

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *