25/04/2024

Този безумен свят: Създадоха коктейл за 6,5 хиляди евро чашката

В един от лондонските барове е направен коктейл, който може официално да стане най-скъпият в света. Една чаша от тази напитка ще излезе на купувача 6000 и петстотин евро.

Коктейлът е приготвен от специалиста на име Салваторе Калабрезе, който и преди е искал да попадне с подобни достижения в книгата за рекорди на Гинес, готвейки се да направи коктейла Old and Wise. Но опитът му завършил с неуспех, той като била счупена бутилка с една от съставките – коняк Clos de Griffier Vieux от 1788 година.

Новият коктейл е наречен Salvatore’s Legacy, което в превод означава „Наследството на Салваторе“.

Но защо този койктейл струва толкова скъпо? Защото в неговия състав влиза конякът Clos de Griffier Vieux от 1788 година, сладкият ликьор Kummel от 1770 година, ликьорът Dubb Orange Curacao от около 1860 г. и горчивата настойка ангостура – около 1900 г.

Засега не е известно кой е първият отпил от тази ексклузивна напитка.

One thought on “Този безумен свят: Създадоха коктейл за 6,5 хиляди евро чашката

  1. Трудно е да се съди за качествата на напитките, създадени преди повече от 100 години. Вероятно те вече нямат никаква друга стойност, освен колекционната. Така че, този, който купи коктейл „Наследството на Салваторе“ ще се наслаждава на собственото си его, но не и на напитка. Но пък кой знае – понякога напитките показват невероятна жизненост и могат да бъдат изключителни. Очаквам с нетърпение следващата статия: разказ на един богат човек, който е пил коктейл „Наследството на Салваторе“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *