28/03/2024

Тибетски лама: Апокалипсисът ще продължи две седмици

До настъпването на апокапилпсиса, който според някои е предсказан от маите, остават по-малко от два месеца. Астролози и предсказатели от всички направления отдавна сериозно обсъждат какъв ще бъде той. В същото време учените призовават човечеството да не вярва на тези прогнози.

На 21 декември завършва календарът на маите. И според някои тогава на нашата планета ще започнат катаклизми, които ще приключат с унищожаване на човешката цивилизация. Още сега организаторите на един от фестивалите в Латвия са сключили застраховка за 21 декември, ако тогава се случи разрив на пространствено-времевия континиум.

Тибетски лами смятат, че вероятността за сериозни катасрофи е достатъчно голяма тъй като в края на демекмври планетите от нашата слънчева система ще се построят в една редица, което е уникално събитие ( подробности за уникалния парад, който ще се случи и в други звездни системи през декемврри – вижте тук).

По думите на един лама, който в Тибет е известен като оракул на Шамбала, есента и зимата ще бъдат доста топли, а на 21 декември нашата планета ще премине през галактическата „нулева полоса“ – особено пространствено състояние, където всяка енергия угасва и изгубва възможността си да се разпространява. На планетата ще се установят пълна тишина и тъмнина. Ще изчезнат комуникациите и електричеството. Тъмнината ще бъйде съпроводена с избухвания на светлина, а също с игра на светлини и сенки. Понякога ще възниква усещането, че са се появили някакви фигури – сякаш от гробовете са станали мъртъвци. Оракулът на Шамбала каза, че планетата може отначало леко да започне да се тресе като при слаби земетресения.

Ще настъпи масова гибел на хората заради паника и страх от настъпващата неизвестност. Катаклизмът ще продължи две седмици, макар че отгласите от него ще продължат включително до февруари.

Според неговите думи онези, които искат да преживеят тази катастрофа, е необходимо отрано да се приготвят – да се запасят с продукти и топли вещи и по възможност да се преместят в селски месности. Необходимо е да се следят домашните животни, тъй като техните природни инстинкти ще помогнат да се доловят идващи екстремални ситуации. А по време на „дните на тъмнината“ по-доблре е да се затъмнят стъклата и да не се гледа в тях. Не бива да се излиза на улицата.

Учените обаче както и досега са уверени, че всички опасения за възможния край на света са безпочвени. Според думите на директора на научно-изследователския институт на Централна Америка Марчело Кануту нови данни говорят за това, че древните маи не са оставили никакви апокалиптични пророчества.

Много изследователи на цивилизацията на маите са съгласни с това, че ако маите бяха оцелели до ден днешен, щяха да са съставили нов календар. Археолози дори откриха доказателства – текстове, в които маите говорят за дати след 21 декември 2012 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *