10/08/2020

Проф. Леви: Датата на раждане наистина влияе на кариерата ни

Проф. Морис Леви и негови  колеги са анализирали ефекта от   рождената дата върху извадка от 375 изпълнителни директори на компанията S&P 500 (фондов индекс, който включва 500 избрани публични компании в САЩ с най-висока капитализация) за периода 1992-2009 г.

Установено било, че само 6,13 процента от извадката с директорите, са родени през юни и 5,87 процента – през юли. За сравнение, делът на родените през март и април е съответно 12.53% и 10,67 процента.

Според авторите тази информация показва, че “летните” деца рядко стават директори на компании по силата на датата на раждане.

Изследователите отбелязват, че тези директори в извадката, които са родени през юни и юли, по време на ученическите си години са били най-малките в класа, докато появилите се през март и април – най-големи.

Не е изненадващо, че вторите се учили  по-добре от първите, тъй като по-малките просто не са били толкова развити. Ранният успех  често се възнаграждава с лидерска роля и разширени възможности за обучение, което води до по-големи преимущества по-късно в живота.

Проучването е публикувано в списание Economics Letters.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Вижте какво излиза в крайна сметка – оплюваните и осмиваните досега от официалната наука астролози, ще излязат прави. Цялата им дейност се крепи върху датата и часа на раждането на човек. Или иначе казано чрез наука – напред към миналото!

Read more: http://30dumi.eu/2012/10/rozhdenata-data-vliyae-direktno-va-rhu-karierata-na-chovek/#ixzz2AJ33pGLy

(Visited 188 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *