19/04/2024

Отказа цигарите и роди благополучно (снимки)

Преди десет години 14-годишната орангутанка Тори от зоопарка в индонезийския град Суракарта се пристрастила към цигарите, наблюдавайки как пушат посетителите.

Тогава тя направила първия си опит след като пушач хвърлил в клетката й запалена цигара. Но през юли тази година преместили Тори – в напреднала бременност, на самотен остров, за да й помогнат да остави цигарите.

Тези мерки се наложило да бъдат предприети, за да се отреже достъпът на маймуната до тютюн и да се изолира от посетителите, които се забавлявали от вредния навик на Тори.

Останала без цигари Тори благополучно износила детето си и преди дни директорът на зоопарка съобщи радостната вест за раждането на малкото орангутанче.

Снимките на пристратстената към пушенето Тори, и на притискащата към себе си косматото мъниче, обиколиха вече целия свят.

Полът на новороденото засега не е ясен, но вече са му избрали име – Джокови (Jokowi) в чест на кмета на града Джоко Уидодо. Макар Тори да е пушила почти през цялата бременност, изглежда, че това не се е отразило отрицателно на нейния наследник. Мъничето се родило по естествен начин без помощта на ветеринари и медицински персонал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *