29/03/2024

Ново 20: Варненската МВР Калинка не била уволнена

Ден след като правителствената информационна служба съобщи, че премиерът Борисов е разпоредил на ръководството на МВР да освободи от длъжност говорителя на ОДМВР – Варна, вътрешният министър уточни, че Калинка Пенчева не е уволнена.

Още подробности от вчерашното съобщение за уволнението на скандалната говорителка на МВР Варна плюс видео с думите й „селски глупак“ – вижте тук.

Той обясни пред журналисти в Люксембург, че скандалът с нея все още се проверява.

Вицепремиерът уточни, че е назначено дисциплинарно производство по случая с Калина Пенчева. По думите му след приключването на това производство и събирането на сведения от служителя и свидетели, дисциплинарният орган ще даде предложение.

Засега проверката продължава, Пенчева не е уволнена, би могла да бъде уволнена, когато приключи дисциплинарната проверка, поясни той, цитиран от „Дневник“.

Припомняме, поводът, довел до уволнението на Пенчева, е определението „селски глупак“, отправено по адрес на Боян Максимов.

Преди време той снима двама полицаи, спящи в патрулната кола, и разпространи заснетото чрез телевизията и социалните мрежи. Действията си той обясни като знак на протест срещу бездействието на органите на реда.

Малко след изказването на говорителката на полицията социалните мрежи буквално се взривиха от коментари на възмутени хора, а Максимов се закани, че ще съди полицията заради думите на Пенчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *