26/04/2024

Вбесени пътници отвлякоха бързия влак от София за Горна Оряховица (видео)

Група клиенти на БДЖ изумиха машиниста на бързия влак №2641 от София за Горна Оряховица навръх Съединението на 6 септември, след като решиха принудително да спрат композицията на гара Илиянци, съобщава в. „Сега“, цитирайки klasa.bg.

Причина за постъпката им се оказала поредна авария на старата електричка по линията София – Мездра, която не могла да продължи по разписанието си.  Затова тълпата решила да спре бързия влак и да го ползва, за да се приберат хората по къщите си.

Меко казано необичайната за 21 век ситуация е била заснета с мобилен телефон, като кадрите се разпространяват в сайта за споделяне vbox7. Властите така и не са огласили публично инцидента, като за него първо е било съобщено от железничари в специализирания форум bgrail.eu.

Старите електрически мотриси от серия 33 бяха спрени от движени през 2009 г. със заповед на тогавашния директор на ИА „Железопътна администрация“ Симеон Ананиев. Причината беше пожар, който едва не повтори трагедията от влака София – Кардам. Въпреки заповедта БДЖ продължава да използва старите мотриси, които застрашават живота на пътниците.

Последният сериозен инцидент бе на 30 януари, когато спирачките на електричката от Бойчиновци за Мездра отказаха и 18 души летяха като във филм на ужасите повече от 50 километра.

http://www.mediapool.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *