29/03/2024

Крадливо коте завлича каквото докопа от съседите (снимки)

Разгледайте този котарак. Изглежда ли ви миличък? Не си струва обаче да се поддавате на чара му. Това коте придоби лоша слава и бе наречено от съседите не без основание Денис Белята.

И всичко е заради това, че той най-редовно завлича от съседните жилища и градини най-разнообразни предмети и ги скрива в своя дом. Неговата 49-годишна стопанка Лесли Нюман вече се е уморила да се извинява на комшиите и да им връща задигнатите вещи.

За своята 18-месечна криминална кариера Денис успял да открадне купчина дрехи, кърпи, футболна топка, пет четки, чифт чехли, дизайнерска тениска, кукла, ръкавици.

Когато нещо изчезне у съседите, те веднага отиват пред прага на г-жа Нюман, тъй като най-често техните вещи се оказвали сред заграбената от Денис Белята плячка.

Денис краде каквото му падне. Дори бельо, паднало от простора в съседския двор – на някои от вещите все още си стоят щипките.

Сграбчвайки откраднатото Денис го пренася през цялата улица до своя дом. След това го издърпва през отвора за котки във вратата и пренася плячката си в кревата на мисис Нюман.

Лесли Нюман взела този необичаен котарак от приют. Едва поотраснал тя му позволявала да излиза в двора, но това не му било достатъчно- хитрецът започнал да шета из съседските дворове и да завлича разни вещи. Веднъж задигнал маратонката на съседка, а след седмица се върнал и за втората!

Лесли Нюман поставила цялата плячка в кутии – напълнила два картонени кашона.

„Навярно той си мисли, че всичко това е хубаво и много ценнно, смее се Лесли. Моите съседи знаят къде да отидат, ако им се изгуби нещо. Дори не съм се опитвала да го отучвам от кражбите. По-добре съседски гащи, отколкото мъртви гълъби или някое друго животинче или придобивка“, казва стопанката на невероятния котарак.

Който е имал за домашен любимец котка знае, че за тези хитруши набезите като на Денис Белята не им предизвикват морални терзания – очевидно така котаракът упражнява вродения си ловен инстикт. А фактът, че стоварва всичко върху леглото на стопанката, вероятно означава, че хайванчето подарява съкровищата си на човека, когото обича.

One thought on “Крадливо коте завлича каквото докопа от съседите (снимки)

  1. Не мже човек да се разсърди на такъв красавец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *