29/03/2024

Изумителен контакт между бял кит и момиченце (снимки)

Когато тригодишната Вероника Антов (Veronicа Antov) се доближила до стъклото на големия аквариум, видяла как бял кит отваря широко устата си и тя си помислила, че той иска да я погълне.

Между огромния кит и момиченцето е само едно дебело стъкло. Но китът въобще не възнамерявал да напада – игриво шляпнал с опашка и усмихвайки се широко започнал с интерес да разглежда детето.

Тези поразителни снимки на общуване между животното и детето успял да направи бащата на Вероника Андрей Антов (Andrey Antov), когато той завел своята съпруга Магда и двете си деца на екскурзия до големия аквариум Mystic Aquarium в американския щат Кънектикът.

Белият кит е кръстен Джуно. Той много обича да си общува с хората, особено с малките деца. Докато Андрей го снимал Джуно се стараел да копира движенията на момиченцето въртейки се от страна на страна и един път целунал Вероника през стъклото. А момиченцето гледало с очарование огромния бял кит. Не по-малко удивление предизвикал Джуно и у едногодишния брат на Вероника Оливър.

Изумени от гледката Андрей и жена му веднага след това представление си купили годишна карта за посещение на аквариума с намерението да идват тук по-често.

„Ние решихме, че за нашите деца ще бъде много полезно и образователно, ако започнем да посещаваме редовно аквариума, циркове и зоопаркове, казва 36-годишният Андрей Антов, който живее със семейството си в градчето Оксфорд в същия този щат Кънектикът. Ние за първи път посещаваме този аквариум и дъщеря ни още не е успяла да се сприятели с кита Джуно. Тя е във възторг от него. Ние сега често си спомнямяме за това, разглеждайки тези фотографии. Тя обаче е решила да го нарича Алекс – Вероника често измисля на животните собствени имена, допълва бащата.

Според Андрей той самият, съпругата му и техните деца много обичат животните и винаги са мечтали да бъдат възможно най-близо до тях. Но за китовете до този момент знаели само от филма „Освободете Уили“.

Джуно е един от трите вида бели кита  Mystic Aquarium. Той е бил доведен от знаменития аквариум SeaWorld в Орландо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *