20/04/2024

Учен: Разработките ни спират войните и енергийната криза

Ирански учени от фондация „Кеше”, автори на редица иновационни проекти, се похвалиха пред РЕПУБЛИКА, че вече имат технологии, които ще променят човечеството.

С разработките си те обещават да спрат войните, енергийната криза, глобалния недостиг на вода, да намалят болните по света и да спасят природата. Едно от най-важните им открития пък била система за придвижване, с която ще се стига от Техеран до Ню Йорк за 10 минути.

„Това е чиста наука, в никакъв случай не е езотерика, измишльотина или измама. Ще покажем на какво сме способни на 6 и 21 септември в Брюксел, в Белгия, където работим. Тогава правим специална презентация и обучителен семинар”, заявява пред РЕПУБЛИКА Свен Милер, един от директорите на „Кеше”. Лидер на фондацията е ядреният инженер Мехран Кеше ( на снимката). Той обмисля да сподели трудовете си напълно безплатно с цялото човечество.

„Чрез системите, които ние сме разработили, всички страни ще могат да имат достъп до енергията, водата и храната, от която се нуждаят, както и от нови методи на здравеопазване и транспорт”, пише в устава на организацията. Там е споменато, че всички технологии са собственост на народите по света, а с дейността си „Кеше” се заканват да сложат край на монополите.

Отсъствие

Фондацията е правила семинар в края на ноември миналата година, като тогава учените поканили всички чужди посланици. По информация на РЕПУБЛИКА нашият посланик в Белгия Христо Георгиев не е благоволил да отиде, за да запознае навреме българската общественост с иновациите. РЕПУБЛИКА не успя да се свърже с г-н Георгиев, за да разбере повече за неговото отсъствие. За септември той отново има покана, сочат данните на сайта на фондацията. Поканени са и всички световни лидери.

Цензура

Последователите на Мехран Кеше са категорични, че правителствата и големите компании преследват фондацията, налагат цензура и се опитват да спрат дейността им. Лично инж. Кеше пише във форума на сайта си, че полицията го проверявала няколко пъти и вече му е трудно да работи. Хората му подозират, че властите ще се опитат да провалят събитието през септември.

Краят на армията

Фондация „Кеше” разработва и технологии за отбрана, които на практика могат да спрат войните. С помощта на магнитни и гравитационни полета могат да бъдат блокирани системите Field Communication при всяка честота, убедени са учените. Системата е в състояние да заглушава всички комуникационни линии и когато се използва правилно, може пряко да блокира цялата комуникация в голяма площ дори и от разстояние. Това означава, че с минимални усилия могат да бъдат блокирани всички сателитни комуникации. „Кеше” тествали системата. Резултатът бил налице. Иранците канят американските учени да работят заедно – да използват технологията в Космоса при среща с други цивилизации.

От Техеран до Ню Йорк за 10 мин.

Учените от екипа на Кеше са изработили и система за бързо предвижване. Тя е насочена към Космоса, като не само ще се стига много по-бързо извън Орбита и летателните апарати там ще имат земна гравитация, а ще можем да се движим и на Земята със скорост, близка до тази на светлината. Засега разкриват, че иновацията се базира на магнитните полета. Ако тя влезе в употреба на практика, пишат западните медии, международните граници ще престанат да съществуват. Разходите по подобно пътуване пък щели да бъдат минимални.

Нова ера или поредният луд?

Истински фурор предизвикаха публикациите на фондация „Кеше” сред българите в социалните мрежи. Между тях има такива, които говорят за „нова ера” и „стъпка напред в еволюцията”, но има и скептици, които отричат Мехран Кеше и разработките на неговия екип. РЕПУБЛИКА събра част от коментарите, които бистрят и международната политика:

Просто невероятно! Никога не бих допуснала, че ще се намерят хора, които да обявят: ето, открили сме това, ползвайте го! А тези технологии наистина ще освободят от алчна зависимост народите. Останах без думи.
Мария Иванова

Това е някаква супер измишльотина и пропаганда срещу западната цивилизация. Първо да докажат, че научните им изследвания са достатъчни, за да докарат тяхната собствена цивилизация до ниво 21 век, а не до ниво 16 век, в който в момента живеят, пък тогава да оправят целия свят с „изобретенията си”.
Никола Димитров

За това ли ще нападнат Иран, за да откраднат технологиите им? Явно голямо шубе друса американците.
Вера Андреева

Май иранците бъркат сметките на американците. Естествено и на Израел. И затова веднага след атентата в Бургас, обвиниха Иран. Но никой не им вярва.
Нели Стойчева

http://republika.bg/index.php?id=46663

6 thoughts on “Учен: Разработките ни спират войните и енергийната криза

  1. Все пак е 2012г, края на Кали Юга, Желязната епоха на мрака.
    Не си мислете, че тъмната страна, ще се предаде без бой. Мисля, че нещо грозно ще се случи на олимпиадата (сложен окултен ритуал). Не дай Боже да съм прав.

  2. Щом има патенти,значи имаме солидна гаранция.
    Патентното право не е халвджийски тефтер.
    При постъпила заявка за патент първо се прави експертиза „про форма“ зада се отхвърлят всякакви налудничави идеи и да не се губи време да се проучват и патентоват заявки за „цигари от марули“ например. Процедурата трае 3(три) месеца ,ако не се лъжа.
    След това се проверява в специализирани издания на патентните бюра по целия свят за сходни иновации и ако има такива процедурата се прекратява.Това трае също три месеца.
    Ако няма такива издадени вече патенти се прави втората проверка- „експертиза по същество“- чрез изпълнение по описание и спецификация.Изисква 18 месеца
    Щом като иновацията отговаря на твърдението в заявлението за патент, то след официално обявяаване на патента в специализирано издание на патентното бюро се изчаква 3(три) месеца за евентуален пропуск при първия преглед и възражение от друг изобретател, се издава свидетелство за патент.
    Така, че …

  3. „В не много далечно време огромните магистрали, ширнали се пред нас, ще са обрасли в треви и храсталак. Никой няма да пътува по тях. Новите возила ще се реят из въздуха. За идните немного далечни поколения небето ще е без граници. Аутобаните тогаз ще запустеят, предадени завинаги на царството на буренака. […] България е богоизбрана. Не защото не разполага с огромни първокачествени магистрали, а затуй, че само след броени десетилетия те ще са вече абсолютно ненужни. Ще се спести труд нахалост и излишни средства.Конструкторският изобретателен гений ще е на такова ниво, че както разкрих, ще създаде автомобили-летателни апарати. С едно бутонче ще се управляват. Ще се зареждат с космическа енергия. Няма да замърсяват въздуха. Тогава ще бъдат покорени небивали научни висоти. “
    Слава Севрюкова
    Пророчеството е от 1980-е години

  4. Това според мен са пълни глупости.Поредните арабски крясъци и хвалби на които сме се наслушали.Та нали ако ги имат тези открития можеха да ги използват срещу Америка и Израел без да дрънкат.После…има Интернет.Като те е страх че някой ще ти пречи,публикувай откритията си в Интернет.Няма кой да ти пречи.Както не могат да спрат ислямистите да излъчват по Интернет,така и тези нововъведения могат да бъдат публикувани.

  5. Защо трябва да събира посланици и т.н. в Брюксел.Абе въобще на арабски гръмки думи сме се наслушали.И се чудя как може да има толкова наивни българи,които да вярват и да изпадат пък чак в екстаз.Изумен съм повече от това отколкото от дрънканиците на иранците.

  6. На мен ми е интересно, как с уред за 20 000 евро (най-евтиния), ще се пребори световната бедност и всички ще сме радостни и щастливи.
    Нямало да има монополи, ама щял да се появи един, дето да иска по 700 лева годишна такса за уреда за „свободна“ енергия.
    Нещо много му куца логиката на този Кеше.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *