29/03/2024

Пиявица заседна в гърлото на млад виетнамец

Кръвосмучещ паразит попаднал в организма на 31-годишен виетнамец по време на риболов. Пациентът се задъхвал, кашлял и плюел кръв в продължение на 20 дни.

Живеещият в провинция Куанг Три в Централен Виетнам фермер се обърнал за медицинска помощ миналата неделя, след като в продължение на двайсет дни се измъчвал от кашлица и затруднено дишане. Преглеждайки пациента лекарите открили, че причина за неразположението му била девет сантиметрова пиявица, залепила се в гърлото на човека.

Младият фермер разказал на изумените доктори, че преди около три седмици ловил раци в района излязла от коритото река, като държал в устата си фенерче, за да улесни лова си. По този начин дал път на пиявицата да се вкопчи в гърлото му. Скоро след това той започнал да изпитва дискомфорт и да плюе кръв.

Преглеждайки сам с огледало гърлото си фермерът забелязал неестествен обект и се опитал сам да го отскубне, но усилията му останали безупешни.

Според съобщенията на специалистите, извършили процедурата по отстраняване на паразита, огромната пиявица проявила чудеса от жизнеспособност и мърдала дори след като се оказала върху хирургичната маса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *