24/04/2024

Mрачните подсказки при откриване на Олимпиадата в Лондон

На какво приличаше откриването на Летните Олимпийски игри през 2012 в Лондон – на театър на абсурда или сборище на твари от ада?

Представлението в чест на Олимпийските игри в Лондон  започна с представяне на историята на Англия с хора и картинки , с много действащи лица  и доброволци. Според организаторите, същността на историята е  в замяната на селскостопанската, патриархална култура  в – капиталистическа.

Този свят на капитализма е показан мрачен и адски, но на публиката и бе предложено да му се възхищава. Във всеки случай авторите на представлението явно са горди  от факта, че Англия първа се е превърнала в подобие на ада.

Тогава на син хеликоптер долетяха Кралицата на Англия и Джеймс Бонд и скочиха с парашут. Глухи деца изпълниха националния химн на Великобритания. Вече е смешно.

Чудовища и демони атакуваха деца, но четиридесет и пет Мери Попинз с чадъри ги изгониха.

Мистър Бийн, като олицетворение на съвременния английски хумор, изигра няколко сцени, вероятно най-веселите, но само за сегашните жители на Албион.

Някакви сцени от някакви мюзикъли (или комикси –  кой  ще  разбере), също  разбираеми само за граждани на Обединеното кралство.

Отново Чудовища.

Дълга и скучна история на запознанството на бяло момиче с черно момче ( няма начин!) с един изгубен телефон. Освен това, не всички танцуват, а  жестикулират диво, сякаш целият свят е станал глух. По-нататък в същия дух, не танц, не  пантомима в  многозначително- трагични тонове, като че ние не наблюдаваме празник в чест на Олимпийските игри, а нещо друго.

В общи линии  всичките тези действия са придружени от досадни и неясни жестове (  за да се разбере нещо в тях,  вероятно трябва да си масон).

След всичко това  организаторите  явно напълно са  забравили за главния “виновник за тържеството” – спорт и самата Олимпиада, с изключение на спуснатите в началото пет олимпийски кръга, по някаква причина, също с много мрачна форма –  сякаш от разтопен метал.

Цялото представление изведнъж, и както изглежда, за голямо облекчение на зрителите завършва и започва парада на олимпийските отбори. Може би, заради контраста, беше радост да се видят спортисти, без  гримаси и жестикулиране.

Като цяло  шоуто се асоциира с думата шабаш (сборище на вещици), но не на върха на планината, а в  ада. А това последното, очевидно, радва организаторите най-много . Оттук и тази многозначителност на авторите, с която на слабоумните дават да разберат, че знаят нещо много важно.

Какво друго те искаха да стане ясно на всички? Че съвременния живот е  ад, а в ада е най- добре да си дявол? Че и в ада има място за “човешки чувства”? Вероятно.

Въпреки това, възниква въпросът:  откриването на Олимпиадата – това празник ли е или какво?!

Въпреки че, ако мегатерористичен акт, за който предричат някои теоретици на конспирацията, все пак се случи, тогава  – откриването на Олимпиадата би съответствало на резултата.

http://u.to/dwUzAg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *