23/04/2024

Министърът на земеделието: Цените наистина са полудели

Цените на стоките действително са полудели в последните седмици. Те не трябва да слушат министъра, а да слушат пазара и това е факт и никой не го оспорва. Това заяви пред Нова телевизия министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Той поясни, че никога правителството не се е опитвало да контролира цените на стоките. Колкото до замразяването на цените на т. нар. „социален пакет“, който включва 10 хранителни продукта, земеделският министър заяви, че е искал просто да се помогне на най-бедните хора в страната – пенсионерите. Той обясни, че не е разбран и е голяма грешка, че се говори, че се замразяват цените на 10-те продукта.

Министърът заяви, че търговските вериги сами са казали, че това не е замразяване на цената на стоките, а промоция. „Най-големият бич за веригите, преработвателите и производителите в момента е свитото до минимум потребление”, коментира Найденов. Затова и целта на промоциите е да стимулират определен вид потребление, добави той.

Той поясни, че дори търговците са казали, че заради конкуренцията въпросните стоки може още да поевтинеят.
Мирослав Найденов уточни, че този „социален пакет“ ще стимулира и потреблението, както и производството, като е убеден, че цената на тези 10 стоки няма да скочи, след като изтекат въпросните три месеца.

По думите на земеделския министър това са продукти, които са постоянно промотирани от търговците и са от нисък ценови клас. Това няма да е и проблем на малките магазини, тъй като те директно зареждат стоки от доставчиците и не минават през посредници на пазара. „Тази мярка на правителството е човешка”, завърши Найденов.

На увеличено потребление се надява и финансовият министър Симеон Дянков, който вчера обяви, че пенсиите ще се увеличат с над 7.6% от 2013 г.

Също вчера от Националния статистически институт обявиха, че през юли от хранителните продукти най-много – с 26%, са поскъпнали краставиците, а зелето е с почти 15 на сто по-скъпо, отколкото през юни.

http://dnes.dir.bg/news/hrani-miroslav-naidenov-skokat-tzenite-11782594

One thought on “Министърът на земеделието: Цените наистина са полудели

  1. Еврейската пасмина е виновна. ИМа един невероятен филм в замундата. Казва се „Вечния евреин“. Задължителен филм за тези, които не харесват системата и искат да я разрушат.
    Да я разрушим! Просто е необходимо да се събудите и вътрешно да пожелаете, системата да се разпадне. Оставете останалото на колективното съзнание, то ще създаде необходимите причинноследствени връзки. Така работи Вселената!
    Давайте смело!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *