25/04/2024

Загиналите от взрива на летище Бургас станаха осем

Тази нощ една от жените в критично състояние след вчерашния атентат на международното летище в Бургас  почина.

Към момента можем да потвърдим, че има осем жертви, заяви по bTV министърът на външните работи Николай Младенов. Шестима са израелци, един е българин и един, предполагаемият атентатор – с неустановен произход.

Поне 31 са ранените при взрива в автобус с израелски туристи. Трима от тежко пострадалите туристи са транспортирани в София, сред тях жената, която е починала по-късно. Двамата останали са с опасност за живота, съобщи БТА.

Всички ранени ще бъдат репатрирани за Израел днес сутринта. Два израелски самолета C-130 Hercules са пристигнали тази сутрин на летището в Бургас, за да върнат ранените.

Премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Бургас тази нощ, заяви, че се работи по версията за атентатор самоубиец – вероятно неустановеното лице. Той е бил с фалшиви документи на гражданин на Мичиган и около час се е въртял пред камерите. Борисов допълни, че са били откъснати пръстите на ръката му, което според неговия опит било харектерно за самоубийствени взривове. Помолихме прокурора на Бургас да ни разреши да пуснем снимката му, каза още Борисов, цитиран от БНР.

Можем да кажем, че  главата му е охвръкнала на 100 метра, каза още Борисов. В петък следобяд или събота ще излязат ДНК пробите и ще можем да потвърдим самоличността му, допълва премиерът.

Мъжът е бил с дълги коси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *