17/04/2024

Страна без бъдеще

Докладът на ЕК за напредъка на България е смазващ. Или би трябвало да бъде такъв за управляващите. Но никак не е сигурно, защото едно от най-силните качества на това правителство е фукнята и самохвалството.

Обаче хайде да почакаме малко и да вдидим как само след няколко часа, благодарение на овладения до съвършенство пиар на избранниците ни, критиките ще се изтълкуват като нечувани от предприсъединителния период досега похвали. И бъдете сигурни, че Румъния ще бъде тотално наплюта, за да изпъкнат както трябва „успехите“ на България.

Всичките срамни за България констатации и този път, както и в предишни доклади ( вижте подробности за доклада тук), са коректни. И не е въпросът в това, че са изготвени добросъвестно. А заради това, че милиони българи на практика са под робството на една мафиотска държава – от  най-ниско ниво (битовата престъпност управляващите я нямат за нищо, макар че хора са убивани заради грабеж на 2-3 лева) мафиотчета, до едрите мошеници в парламент и държавни институции.

Корупцията изсмуква и последните жизнени сокове на тази държава. И се краде зверски – навсякъде и повсеместно.

Никой не смее да поръча социологическо проучване за това как хората оценяват докладите на ЕК – българинът по принцип не е аполитичен и преобладаващата част от населението има позиция по въпроса. А не поръчва, щото дори и купени социолози не могат докрай да си изкривят душата и да не покажат какво мисли народът. А той, народът, мисли като Брюксел – сякаш повечето от нас там са родени.

Нека управляващите не лежат на кълката с колко гласове са били избрани. Първо – от 20 години при изборите в България няма избор – все един и същи муцуни, повечето с досиета. И второ заради търговията с гласове – тоест корупция от най-долнопробен тип, която взривява демокрацията, определя кой да управлява държавата.

Въобще тъжна, много тъжна история. България загива, това е…

Автор: Елена Емануилова

One thought on “Страна без бъдеще

  1. Що не ходят да се шибат свините от ЕС.
    Да, кажете им го и вие, да ходят да се шибат.
    Защо ли?
    Какъв е този ЕС, който е задължил България, всяка година да вдига акцизите на акцизните стоки? Каква е шибаната логика в тази простотия? Шибаната логика е следната. На шибаната система и трябва инфлация, за да може да съществува изобщо. Няма ли инфлация, няма система. Ако не сте си завряли главите отзад, ще ме разберете много добре.
    Та значи могат да ни наложат задъжителна инфлация, а не могат да ни наложат примерно закон, вързващ ръцете на организираната престъпност. Е, то се знае, че гарван, гарвану, око не вади. Така че ЕС, да хорят да се шибат. Кажете им го и вие, ако сте родолюбци. И без ЕС можем. Да, можем. Може и да си имаме пак мафия, но поне ще си е от чиста порода, а не омешана с шибани ЕС Есовци.
    Ай сиктир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *