25/04/2024

Пловдивска кметица блъсна две деца на кръстовище и избяга

Кметицата на район “Южен” Павлинка Кацарова (от ГЕРБ – на снимката) е блъснала 2 деца на кръстовище и е напуснала местопроизшествието, научи “Марица”.

По данни от наши източници, инцидентът е станал на кръстовището до сградата на кметството в “Кючук Париж” вчера следобед.

Според очевидци, позвънили в редакцията, едното дете е с травма на ръката. Малчуганите са на 13 и 14 години. Директорът на Областна дирекция “Полиция” старши комисар Тодор Чонов бе лаконичен и заяви, че “полицията работи по случая”.

Началникът на “Пътна полиция” и КАТ Радослав Начев каза, че не му е докладвано за подобен инцидент.

“Ще коментирам, след като излезе бюлетинът на полицията, но нямам информация да има пострадали деца, заяви кметът Иван Тотев за “Марица”. Кметът веднага се обадил на Кацарова и разпитал за случката.

“Разбрах, че когато е пътувала към кметството, рейс и е засякъл пътя и тя се е качила на бордюра. Изобщо не е разбрала, че е имало деца, камо ли че е блъснала някой. Затова е слязла от колата и извикала шофьора, за да я прибере.

Вярвам на институциите, вярвам и на госпожа Кацарова. Как ще блъснеш в 5 следобед две деца и ще избягаш? Нали ще се съберат хора? Ще има викове. Не вярвам, че тя може да направи такова нещо. Линейката, която е извикана, дори не е прегледала децата”, заяви кметът.

Областният управител Здравко Димитров също е бил информиран за случая. “Законът важи за всички и трябва да се прилага с еднаква сила към гражданите, без значение от поста им”,  коментира за “Марица” той.

Кацарова, която е бивш шеф на Регионалния инспекторат по образованието в Пловдив и преподавател в Техническия университет, по-късно се е явила в Първо РПУ, където е разпитана.

Ако няма причинени тежки или средни телесни повреди, тя ще бъде наказана по административен ред.

До момента Павлинка Кацарова, която е бивш шеф на регионалния инспекторат по образоване, не отговаря на телефана си  за коментар.

http://www.marica.bg/show.php?id=85978

One thought on “Пловдивска кметица блъсна две деца на кръстовище и избяга

  1. Такъв безотговорен човек, веднага трабва да бъде уволнен. Та това е кмет, а действията му са на ниво селски пияница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *