18/09/2020

Оцеляла от взрива в Бургас: Телата падаха върху мен

Един от израелските граждани, ранени при вчерашния атентат в Бургас, за втори път оцелява при терористична атака, предаде сайтът „Аруц Шева”, цитиран от „Фокус“.

През 2002 година Гади Сибони е сред пострадалите при атака на групировката „Бригадите на мъчениците от Ал Акса” срещу предизборен щаб на партия „Ликуд” в Бейт Шеан. Тогава загиват шестима души.

В сряда Сибони е пристигнал със съпругата си в Бургас, за да прекара отпуската си в България. Двамата са се оказали във взривения автобус на летище „Сарафово“. Гади е с два счупени крака. Съпругата му също е пострадала, но не е тежко ранена.

По нейните думи в момента на взрива тя е била навън, за да помоли стоящия до автобуса шофьор да включи климатика.
„Телата падаха върху мен. Не знам как оцелях. Това беше ад”, разказва госпожа Сибони.

Управителят на транспортната фирма-собственик на автобуса Сергей Елфимов каза, че пострадалите при атентата израелски туристи е трябвало да бъдат настанени в два хотела в Слънчев бряг, предаде БТА. Компанията „Старбус“ е със седалище в Бургас, а неин собственик е Татяна Лулчева Дончева. Загиналият шофьор – 36-годишният Мустафа Кьосов, е бил служител на фирмата от един месец, предаде bTV.

Вторият автобус, на който са нанесени щети при взрива, пък е на пловдивската фирма „Детелина Дрита“. Той е изгорял странично. Автобусът е бил на паркинг, бил е празен, а шофьорът е стоял в кафенето.

Същевременно министърът на икономиката Делян Добрев заяви, че седем туристи от вчерашния полет от Израел, са заявили желание да завършат почивката си в България. Това не е окончателната бройка, има още такива туристи от същия полет,  допълни Добрев, който се срещна със седемте туристи в черноморски хотел.

http://dnes.dir.bg/news/izrael-turisti-atentatat-burgas-11599176

(Visited 65 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *