20/04/2024

Отказват маймуна от цигарите (видео)

Работници от зоопарка в индонезийския град Суракарта в провинция Централна Ява решиха да изпратят едно от подопечните си животни в рехабилитационнен център.

Както съобщава Bikya Masr, самката Тори ще бъде изведена от зоопарка, за да може да откаже цигарите – този вреден навик тя придобила преди много години.

Според сътрудниците на зоопарка Тори пропушила благодарение на посетителите – те редовно  хвърляли в леговището й фасове, които тя допушвала. По данни на Nine MSN орангутанката се пристрастила към цигарите преди десет години и през това време станала закоравял пушач, което се отразява лошо на здравето й.

Сега зоопаркът възнамерява да изпрати Тори заедно с нейния партньор на самотен остров, където няма да има посетители. След известно време, надяват се работниците на зоопарка, тя ще отвикне от цигарите. Освен това, за да бъде Тори предпазена от възстановяване на вредния навик, специалистите ще следят поведението на посетителите на зоопарка и ще пресичат опитите им да дават цигари на маймуната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *