20/04/2024

Някой се оля! Ама мноооого!

Бойко Борисов влиза в учебниците по история за най-големите български ученици.

Новината е наистина убийствена ( още подробности – вижте тук). Родените след 1990 г. може и да не схванат от първо четене защо е убийствена. Просто не са видели как се натрапваше портрета на Тато – Тодор Живков, навсякъде. Само в кенефите дето го нямаше, заради кофти асоциацията.

И Тато като почуства, че е близко до Бога и вече не стъпва по земята, влезе в учебниците на големите ученици. Но понеже пропагандата и промиването на мозъците е най-ефективна при невинните деца, които до една определена възраст приемат всичко за кристално чиста истина, все повече учебници за все по-малките класове започваха с портрет на Тодор Живков. И естествено – с подобаващо съчинение за великия вожд.

Докато накрая се стигна читанките за първолаците, които тепърва щяха да се учат на буквите, също да започват с портрета на Тато. Беше наистина нещо много, много срамно. Но ако авторите на учебниците не постъпваха тогава така, трудът им никога нямаше да влезе в печатница.

И сега човек, който е на власт, който със сигурност влиза в българската история дори без нищо да е направил – само защото е министър – председател, с още неизтекъл мандат, влиза в учебниците. Засега по история, скоро и в читанките…

Истинската си оценка дори и най-добрите държавници получават след време – когато са повехнали емоциите и когато и историци, и свидетели на събитията без усилие могат да бъдат обективни.

Това с Бойко Борисов в учебниците силно напомня за Сталин и Ленин в учебниците, за Тодор Живков, за Ким Ир Сен и цялата му фамилия.

Не може нормален българин да не се срамува от това…

Остава само да се надяваме, че натегачи автори на учебници, че кариерист просветен министър са инициатори на този  резил с мирис на робовладелски строй.

Ако пък се окаже, че самото Слънце – Бойко Борисов, е провокирал това, рискува дори за нещата, за които заслужава да бъде похвален, да бъде оплют.

Срамът си остава не само за него и за натегачите, а за цяла България.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *