29/03/2024

Мадам Миг: Няколко пъти съм виждала НЛО (интервю)

Мадам Миг – така наричат зад граница пилотът, записал 101 световни рекорда на различни типове самолети. Тя е летец изпитател I клас, полковник от руските ВВС, кандидат на техническите науки, притежател на много награди, в това число почетна награда на името на Ломоносов.

Последното отличие Марина Попович ( на снимката)получи за книгата си “НЛО над планетата Земя”. Повече от 20 години Марина Лаврентиева събира уфологични свидетелства, пише статии, изнася лекции. Прославеният пилот нееднократно е участвала в експедиции за търсене на контакт с НЛО, участвала е в международни конгреси и симпозиуми.

Интервю с Марина Попович публикува вестник “Государственная дума”.

Марина Лаврентиевна, защо толкова ви вълнува тази тема? Вие самата вярвате ли в летящите чинии?

– Аз не само вярвам, но и самата няколко пъти съм ги наблюдавала. За първи път това стана в планината. От този миг нататък се разболях от уфология, а темата за аномалните явления е втората ми любов след
небето. Започнах да се срещам с хора, занимаващи се с НЛО, с очевидци на различни произшествия, прерових и препрочетох огромно количество литература по този въпрос, пътувах до места, свързани с аномални
явления, беседвах с контактьори. Всичко проверявах и препроверявах, докато не стигнах до извода: НЛО съществуват, произходът им е изкуствен, а поведението им – логично.

Към днешна дата какви доказателства има за съществуването на НЛО и тайнствените пришълци? Не са ли “свидетелствата на очевидците” само развинтена фантазия на тези очевидци?

– В моята книга са посочени свидетeлства на почти три хиляди човека. Броят на хората, наблюдавали НЛО в различните държави само през следвоенния период е стотици хиляди. Доколкото ми е известно статистиката на психиатрите изключва толкова голям процент на хора, подложени на масови халюцинации.

Защо прелитат до нас? Какво представлява феноменът НЛО?

– Очевидно те искат да влязат в контакт с нас за някакви съвместни действия. Въйзможно е да искат да помогнат, да искат да ни предупредят за някаква бъдеща катастрофа. Има свидетелства, че НЛО е висял над Чернобил малко преди аварията. Може това да е било и предупреждение към нас – земляните, които се заиграваме с атомната енергия.

Тогава защо мълчат космонавтите?

– Няколко наши космонавти са виждали НЛО, но в Русия дълго време имаше забрана за такъв род публикации. Поради това щом наблюдавалият ги летец или космонавт говорил нещо за това получавал пътен лист към лудницата.

Моят баща – в миналото командир на самолет Ту-154, няколко пъти е наблюдавал такива обекти. Веднъж по време на полет екипажът видял НЛО, летящ успоредно на пътническия самолет. Те дори изгасили светлината в салона, за да могат пътниците всичко да видят. Този обект мълниеносно изменил посоката си на 60 градуса и при скорост от около 5 хиляди км в час изчезнал.

-Да, най-достоверната информация за НЛО дават летците, моряците и военните. Много от описанията им са сходни. Понякога тези обекти се  приближават към самолетите, ясно се виждат на наземните радари, а екипажите не ги виждат. Понякога е точно обратното. За съжаление болшинството от срещите с НЛО не са изследвани и потъвали в архивите на различн ведомства. Възможно е някога завесата на секретност над тези архиви да се вдигне и ние да научим, че тайнствените НЛО се следили съветските самолети и във военно вдреме.  Разказват, че съветските летци и очевидци от земята са наблюдавали по време на Курската битка ( б.р.: по време на Втората световна война) в небето освен своите и вражеските самолети и още някакви загадъчни обекти…

А имате ли свидетелства от такива, които са пътешествали във Вселената?

– В Русия според моите данни не са чак толкова много хора. Тях ги обединява, че връщайки се на Земята, започват да забелязват у себе си изменения във физиологичен и умствен план. Понякога придобиват някакви нови навици, умения, знания, но да разкажат за своето пътешествие във Вселената в повечето случаи не могат – всичко преживяно “там” им е изтрито от паметта.

Един от първите и най-интересните според мен контактьори е Виктор Петрович Кострикин. В района на планинското село Кушто-Сирт той срещнал нещо, което кардинално променило живота му. Отначало той видял необикновено ярък метеорит, падащ точно към него. Но взрив не последвал. А скоро в пълна тишина се състояла необикновена среща. Това било същестество в сребрист комбинезон с неговия ръст. На хълма стоял огромен дисковиден апарат, по периферията на който светели отверстия входове – някакви тръби. Непознатият го поканил.

Събудил на сутринта на друго място…Скоро след това Кострикин започнал да открива в себе си невероятни способности – започнал да чува на големи разстояния, четял мисли, намирал изгубени ли скрити предмети, без ключ отварял ключалки, със силата на мисълта спирал двигател на автомобил. Птиците и животните започнали да му се подчиняват. Появила се способност да отнема болката, дори успял да изправи няколко тежко болни. С времето обаче тези му способности започнали да угасват.

И все пак – полза или вреда носят на хората тези контакти?

– Това не е изяснено докрай. Сред пришълците има “добри момчета”, има и лоши. Съществуват неопровержими доказателства за тяхно вмешателство в здравето на хората. Добре известен е фактът, когато на Людмила Знищенко такива “космически хирурзи” от мускулите на бедрото й оформили бъбрек на мястото на този, който бил отстранен след операция преди много години. За това има документално потвърждение – историята на нейното заболяване.

Напоследък се появи цяла редица от статии за хора, твърдящи, че са били похитени от извънземни и след много лабораторни опити на извънземни кораби, отново са върнати на Земята. Между другото вземат не само хора. Когато бях в Лос Анжелис на мен ми показваха ужасяващи “полета” – лежат крави, на които са отстранени виметата, очите, ушите, езикът, вътрешните органи. При това всичко е взето безкръвно, сякаш с лазерен лъч. От хората вземат кръв, щитовидни жлези. Очевидно създават някакъв генофонд.

За това чух от моя приятел Кори Увейда, който се оказва в ролята подопитен от деветгодишна възраст. Той разказва, че смътно си спомня кораба, необикновените хора, които го забират в НЛО. Следва пълен провал на паметта. Събудил се в гора на Земята. Родителите му твърдели, че е отсъствал две денонощия. От този момент  Кори счита, че с него започнали да се случват необичайни неща: попадайки в сложни ситуации, той всеки път чувал, сякаш някой му диктува изхода, и Кори оживявал. Той не можел да разбере какво става с него, докато не открил под кожата си зад ухото твърдо образувание.

При посещението си в Москва Кори прие предложението на професор В. Репетюк да му направи изследване в Инситута за мозъка. Действително у Кори Увейда било открито чуждо тяло с пипала, излизащи от мозъка.

Такива оплаквания към хирурзите към днешна дата са повече от 200! При изследването на хората са били открити, а след това премахнати от различни места по телата им, имплантирани предмети с неизвестен
произход.

И все пак това са само разкази на очевидци. Ясно е, че извънземната техника е развита дотолкова, че с със земни методи пришълци не могат да бъдат открити. Но нима досега не са имали една катастрофа или авария, в резултат на която ние да имаме безспорни доказателства за присъствието им на Земята?

-Места на катастрофи на НЛО има, но те са засекретени. Аз се познавам с командващия ВВС на Аляска Уендъл Стивънс, един от най-известните уфолози в света. През 1947 г. той пръв прелетял на мястото на кастрофата на летящата чиния в Ню Мексико. Той ми показа парченце от катастрофиралия НЛО. Тази пластина се смачква в дланта, а когато я отвориш, тя се възстановява в изходното си положение.

Щом има толкова много доказателства за съществуването на НЛО защо досега няма сериозни контакти с “братята по разум”? Някоя официална институция занимава ли се с този проблем?

– Отдавна е време държавата да обърне сериозно внимание на този проблем. Има няколко военни изследователи, които се занимаваха със събирането на информация за летящи обекти по заповед на министъра на отбраната. В научно изследователския институт на ВВС с този въпрос се е занимавал Василий Алексевич Алексеев, генерал-майор от авиацията. Доколкото знам после информацията се предавала на Генералния щаб.

Неотдавна вие  станахте вицепрезидент на международния център Рьорих. Това помага ли ви в търсенията?

– Рьорих не само че е виждал НЛО, но е притежавал и знания, пред които човечеството само стои на прага им. Попитали го: Какво може човек да направи за човечеството?”. Той отговорил: “Най-големият подарък, който човек може да направи на човечеството е да усъвършенства себе си”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *