20/04/2024

Лъжите за взрива в Бургас започнаха да миришат на нещо страшно

След като се отърсихме от ужаса на атентата на летище Бургас, разумът отново взе нещата в свои ръце.

И започна да засича алогизмите и навярно – откровените съсзнателни лъжи покрай тази жестока трагедия.

Вижте какво е написал във фейсбук бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев:

„По думите на Цв. (сегашния министър на вътрешните работи) към момента МВР разполага с данни, че атентаторът е стоял в България не по малко от 4 и не повече от 7 дни. Значи не знаем кой е, но знаем колко дни е стоял. Не знаем дори дали това е човекът от видеокамерите или онзи с фалшивата шофьорска книжка от Мичиган. Или и двете. И се коордираме с „партньорските“ служби, но не им знаем езика. Боже, пази България!“

И още написано от Богомил Бонев:

„Всеки има право да знае името на шефа на щаба (ако изобщо е имало такъв). Кой е този глупак, който създаде хаоса. Къде е главният секретар на МВР, какво правят там министрите, къде е шефа на антитероризма, на ГДБОП, кой прокурор и как води разследването. Къде сте бе?“

Да препрочетем тези редове. И нека да мислим, да мислим, да мислим!

Спомнете си как едва ли не секунди след трагедията израелският премиер Бенямин Нетаняху разбра и обяви пред цял свят кой е поръчителят на този кървав атентат – Иран.

Нека си спомним, как четири кораба на НАТО се появиха на 19 юли и пуснаха котви във Варна. А корабите  не са най-бързите транспортни средства – сякаш само са чакали някой да им вдигне пръст, за да довтасат.

Сега нека си припомним и една удивителна прилика: Как при атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк за отрицателно време американските власти обявиха извършителя – „Ал Кайда“  (струва си да бъде прочетена книгата на журналиста Тиери Мейсън „11 септември 2001 г. Ужасната измама“ за лъжите около този атентат – ще ви настръхнат косите). Да си спомним и какво последва след това – преследване на Осама 12 години, не 12 дни, защото трябваше да се оправдае окупирането  и източването на азиатските петролни полета без да се плаща за това.

Боже, пази България, възкликва Богомил Бонев. Молитвата ни обаче трябва да бъде: Боже, пази света! Ако си спомним кой изкяри от атентатите в Ню Йорк, ще разберем какво следва. И то – скоро.

Не случайно мнозина вече съзират тъждественост между Сарафово и Сараево през 1914 г., когато едно убийство бе използвано като оправдание за започване Първата световна война.

Някой май ще ни  хвърли курбан в Третата. Боже, ти си ми свидетел – моля се всичко това не е истина! Но май е…

Автор: Елена Емануилова

5 thoughts on “Лъжите за взрива в Бургас започнаха да миришат на нещо страшно

  1. Боже, този ми е прочел мислите :)
    Абсолютно същите разсъждения, ми дойдоха и на мен в главата, а вероятно на всеки, който може все още да мисли.

  2. Напълно съм съгласен!Дори не се съмнявам,че виновника ще бъде с ирански произход и ще бъде огласен до седмица…Имайте готовност,нищо хубаво не ни чака!

  3. Не се престаравайте с аналогии,нито със значимоста на терористичния акт нито със собственото ни значение в глобалния свят и интереси.Ще ви се но не е………..

  4. Буда, добре го е казал, „Не буди спящия, напразно ще е.“

  5. Добра е статията. Хаоса е пълен в МВР. Впрочем , не се и учудвам. Целият този атентат ми намирисва на вътрешна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *