23/04/2024

Ква зелена енергия бе? В България има 11 хиляди затворници!

Оказва се, че България има едно безценно богатство! За което всеки се стреми да не мисли и най-вече да не попадне в неговите редици. Да, това са затворниците у нас, които по последни данни са над 11 000. Какво значи това ли? Елементарно е като сметките на ДКЕВР за тока!

В Бразилия затворниците , които искат да намалят пребиваването си в панделата, малко преди залез слънце, започват да въртят педалите на специални велотренажори, свързани с електрогенератори, които осветяват цяла крайбрежна улица.

Та на идеята. Тези изпаднали от обществото хора – 11 000 затворници, немедленно да се снабдят с такива генератори и да почват да въртят педалите денонощно и до посиняване!

Така цената на зелената енергия ще падне, ще има ток и за съседните нам страни, като цяло светлото ще поевтинее и не ни трябват нито ТЕЦ Марици и/или АЕЦ “Белене” и прочее.

Като страничен положителен ефект ще е готовността на магистратите да опандизват всеки, нарушил и най-невинния член от НК.

А и може да се намерят мераклии да приватизират затворите и така да избавят държавата от задължението да издържа затворниците…….

http://30dumi.eu/2012/07/kva-zelena-energiya-be-v-ba-lgariya-ima-11-hilyadi-zatvornitsi/

One thought on “Ква зелена енергия бе? В България има 11 хиляди затворници!

  1. Интересна идейка , обаче става само за задръстени мозъци , които не могат да смятат! Колко електроенергия ,според авторите на статията може да произведе един човек!
    По най-оптимистичните предвиждания става дума за мощности от порядъка на 1/2 конска сила – около 360 Вата за един час ,но само ако съотвентият човек е натрениран спортист! Нека не се изпуска т погледа , че това постижение този натрениран спортист може да прави не повече от един час и в никакъв случай в два поредни часа!
    Нека сега сметнем каква би била ефективността на така произведената енергия. 0,36 киловатчаса по цени на дребно е около 6 /щест/ статинки. Само че за да го прави съответният затворник /спортист/ би трябвало да не се храни със затворническа чорбица , а да поема поне 4500 калории дневно – като на работник тежък физически труд! Дори и да успява 3-4 пъти на вечер да ни ощастливи със своята велика производителност ,енергията ,произведена от него би стигнала за изхранването му с един кроасан!
    БРАВО на приватизаторите! Вътре са с двата крака и с тъпата си кратуна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *