20/04/2024

Блъснатите деца- госпожата каза: „Мале, обърках спирачката с газта!“

Силвия и Михаела са седмокласнички от СОУ “ Констатин Кирил Философ“ и отличнички. Версията им за случилото се обаче коренно се различава от тази на кметицата.

„Не вярваме на очите си, като четем в интернет какво казва госпожа Кацарова. Нищо от това, което тя твърди не е истина. Тя се качи с реното си на тротоара, удари ни в гръб, Силвия падна и си нарани кръста, а след това госпожата започна да говори по телефона със шофьора си. Изобщо не ни попита как сме , нито пък по някакъв начин показа че се интересува от нас. Шофьорът й също не е говорил с нас, защото той се притесняваше дали колата е ударена“ разказаха момичета (на снимката).

А след това показаха медицинските документи, които са им издали от спешния кабинет на УМБАЛ „Свети Георги“. Родителите на двете деца заявиха, че по никакъв начин не искат да им влияят и отказаха да присъстват на разговора им с журналист от вестника. „Радваме се , че момичетата са здрави, но сме потресени от поведението на кметицата и от това , че кметът взема нейната страна без да е чул разказа на децата ни“ казаха майките на Михаела и Габриела.

Михаела Андонова и Силвия Иванова:
Хората й казаха: “ Абе госпожо, ударихте децата!“ А тя отговори: „Аз се изплаших повече от тях“

– Какво се случи снощи, момичета?

Михаела: ¦ Бяхме навътре на спирката, когато нещо ни удари отзад. Спомням си как Силвия падна и си изпусна чипса. Аз отскочих, защото не ме удари силно. Обърнах се и видях сиво рено – РВ4447. Един човек дойде и каза: „Вземете й номера и се обадете в полицията“. Госпожата си взе чантата , скри се зад спирката и започна да говори по телефона. След малко дойдоха двама мъже с бял опел…

Силвия: Чух някакъв шум, удар и в следващия миг бях на земята. Усетих , че кръста много ме боли. Изправих се , но краката ми трепереха.

– Чухте ли свирене на спирачки? Видяхте ли рейс наблизо?

Михаела:  Не , не съм чула спирачки.

Силвия: И рейс не сме видели!

– Какви бяха първите думи на шофьорката?
Михаела: Когато слезе от колата каза: „Леле , мале, обърках спирачката с газта“. Хората й казаха: “ Абе госпожо, ударихте децата!“ А тя отговори: „Аз се изплаших повече от тях“.

– Не ви ли попита как сте?

Силвия:  Изобщо не е говорила с нас. Нито пък шофьора й, както твърди. Когато шофьорът дойде, погледна колата да не еударена , а тя му каза „Айде по-бързо , че закъсняваме за срещата “ и тръгнаха.

Децата показват и медицинските документи от МБАЛ „Св. Георги“, за които се твърдеше, че няма такива.

Пловдив Парашкева ИВАНОВА, Марица

One thought on “Блъснатите деца- госпожата каза: „Мале, обърках спирачката с газта!“

  1. Освен,че е объркала педалите на спирачките и газта,какво е търсела на тротоара въпросната госпожа.Където и да си тръгнал старите хора казват: „бързай бавно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *