29/03/2024

Симеон: Обещал съм нещо!? Нищо не съм обещавал!

Познавам генерала, г-н Бойко Борисов, разбира се. Бил съм и аз там, където е той сега и ми е много трудно да давам някакви оценки, защото човек трябва да е на неговото място, за да може да прецени. Отстрани е много лесно.

Както казват англичаните: „Back Seat Driving” – най-лесното е човек да управлява колата от задната седалка. Това каза Симеон Сакскобургготски в интервю за испанския в. „Нова дума”, публикувано на официалния му сайт, по повод управлението на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов.

Трябва да влезем в ролята на самото лице, да видим какви са целите му. Пак виждам една черта – очакванията. Колко хора какво ли не очакват или очакваха от него; и с мен беше същото. Но ако се погледне по един аналитичен, задълбочен начин, много от тия очаквания са самоочаквания. Знаете ли колко пъти са ми казвали: „Вие обещахте туй, вие обещахте онуй…”. Къде съм обещал? Може би съм споменал нещо, може би съм казал, че това целим, но да съм обещал – не. Но човекът си е наумил, че това трябва да стане и Симеон го е обещал. Същото става с генерала и оттам вече имаме тия пикове от надежди, очаквания и после – спад, посочва още царят в интервюто.

Попитан за т. нар. царски имоти, Сакскобургготски казва: „Мисля, че има немалко хора, които просто не са еволюирали и са останали с мисленето си от периода 1946-1989 г. Те си имат твърди предубеждения, които нямат разбиране или симпатия към частната собственост, да не говорим за политическите предубеждения, които вече засягат конкретни лица. Така е било, през тези 50 години. Кажете ми тия имоти били ли са някога на народа?”.

Цялото интервю със Симеон Сакскобургготски четете ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *