18/04/2024

Ще се пържите в ада! Рано или късно!

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране доказа за пореден път, че няма значение кой я оглавява.

Още по-малко значение има фактът, че е държавна – това не предопределя по никакъв начин чии интереси защитават чиновниците на заплати от нашите данъци.

Всъщност комисията си върши добросъвестно работата: Винаги без никакво неудобство защитава интересите на монополистите в енергетиката. Тоест, ако на въпросните монополисти им се видят малки печалбите, има грижата да им осигурява подобаващи ръстове. Естествено, чрез цените, естествено, чрез опразване на джобовете ни.

Започват винаги с една и съща гьобелсова пропагандна гавра: обработват почитаемата публика – представителите на бизнеса и домакинствата, какви високи проценти на увеличение искат монополистите, занимаващи се с електроразпределение и електроснабдяване в България всяка година ( като наближат съответните срокове – същото се прави с парното и синьото гориво). А после като дойде датата 1 юли демонстрират „грижа“ към народа и бизнеса – отрязват  по някой друг мижав процент от раздутите искания на монополистите.

Сега манипулираха по същия начин, но този път монополистите удариха бингото – вместо исканите 10 % увеличение си издействаха 13 процента (още подробности – вижте тук). И за енти път се оправдаха с по-големия дял на енергията от възобновяеми източници, която е по-скъпа.

В резултат хората през последните години все по-масово се връщат към средновековието. Отказват се от парното и горят дърва и въглища като с това довършват планената ни по две линии – оголват планините и намаляват кислорода веднъж по тази причина, веднъж чрез масовото
използване на въглища за отопление, които похлупват с черен катран
небето на селищата всяка зима.

Откакто енегродружествата бяха приватизирани от правителството на
Сакскобургготски, трите честни частника, които ги купиха – ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН неизменно излизат на печалба ( само веднъж ЕОН се изкарва на
загуба, което чак не е за вярване при почти 25 млн. печалба за 2009  година, но това са официалните данни).

Ето малко сухи цифри, които обаче говорят, та чак крещят:

Над 110 млн. лева печалба за миналата година отчитат ЧЕЗ и EVN.
Вали трещи, удря си кризата и народа, и бизнеса от всички страни –
печалбите на енергото си вървят. Но парите имат едно основно свойство – да не стигат. Не им стигат и на монополистите в енергетиката ( за създаването на които изцяло и напълно е виновна държавата) и затова държавата в лицето на ДКВР им оправя настроението с увеличаване на цените.

Докато си бяха държавните монополи течаха подобни процеси с
оправданието, че цените ни са много ниски в сравнение с европейските (
за доходите никой не обелва дума). Но поне печалбата си оставаше в
България. Сега тя отлита към богатия Запад – така де, хората там са
навикнали на стандарт, няма да слизат надолу заради някакви си български аборигени.

Да са се напънали нещо кардинално да обновят – не чак толкова. Само да си спомним резила от преди две години, когато в основните ни
черноморски курорти имаше режим на тока в пика на летния сезон. И чак след скандалите ЕВН се размърда в тази посока.

Някой рано или късно ще се пържи в ада заради това национално
предателство. Но както със сигурност сме забелязали всички
справедливостта у нас идва бавно. През това време без съмнение сума ти безнес и народ ще измре.

Дали пък това не е целта на зянятието?….

Автор: Елена Емануилова

 

3 thoughts on “Ще се пържите в ада! Рано или късно!

  1. Абе вие не сте ли чували за планът за унищожаване на българския народ?……който няма да успее ;), а заговорниците, ще се молят да не са се раждали :)

  2. Те да започват да се молят, че както изглежда няма да им остане време за молитви! Целият свят ще пламне за дни и то много скоро….

  3. Още малко остава, фалс-флага в Бургас вече е пуснат, 60000 войници са вече дислоцирани от Ирак в Израел + 2 самолетоносача в Персийския залив, HAARP разтресе както подобава Иран. Обръча се затегна здраво да видим Мосад и МИ-5 каква още сценка ще завъртят пред напълно зомбираното от ТВ медиите общество. Още малко остана – близко е на котето опашката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *