24/04/2024

Италиански физици са сигурни в съществуването на паралелни светове

Италиански физици направиха опит да обяснят откритието не екипа на физика Анатолий Серебров от френския институт Лауе-Ланжевен в Гренобъл. Става дума за изтичане на ултра студените неутрони, което италианците обясняват с хипотезата си за съществуването на паралелни светове.

Според мнението на физиците, ултра струдените неутрони, охладени почти до абсолютната нула и движещи се със скорост 5-10 м/сек, контактуват със своите огледални копия от паралелни вселени. Студените неутрони притежават удивителни физически свойства, предсказани от академик Зелдович.

Институтът Лауе-Ланжевен е един от главните световни центрове по изучаването на тези частици. Там бе открито, че под въздействието на магнитното поле техния живот (около 10 минути) рязко се съкращава, сякаш студените неутрони изчезват някъде. Ефект, който засега учените не успяват да обяснят.

Зураб Береджияни и Фабрицио Нести – физици теоретици от италианския университет Л’Акуила, направили опит да обяснят ефекта с наличието на хипотетична паралелна вселенеа, в която частиците са огледални на частиците от нашата вселена, тоест те се въртят не наляво, а на дясно. Неутроните могат да прескачат от вселена във вселена, като на скоковете им влияе магнитното поле.

За студените неутрони вероятността за тези преходи е значително по-голяма, отколкото при обикновените. Те скачат в паралелния свят, а на тяхно място идват огледалните им отражения, които детекторите не забелязват. А огледалните физици от паралелния свят на свой ред се чудят къде са се денали обектите на експеримента им.

Италианските учени предлагат да се провери хипотезата им експериментално и са уверени, че тя ще бъде потвърдена. Изводите от един такъв успешен експеримент ще се отразят сериозно на цялата космология и астрофизика. А най-накрая ще стане ясна и ситуацията с така наречената тъмна материя.

news.argumenti.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *