19/04/2024

Вижте красотата на удивителното езеро Петте цвята (фото)

Езерото на Петте цвята е разположено в центъра Цзючжайгоу. Неговият цвят се променя от време на време от жълто до тъмно зелено, но преобладаващо е в диамантено син цвят.

Долината Цзючжайгоу е природен резерват, намиращ се в северната част на провинция Съчуан в Югозападен Китай и се нарича още Долината на езерата и водопадите.

Това място е обвито с много тайни и загадки. По същото време, когато съседните езера изтъняват или пресъхват, нивото на водата в този водоем остава непроменено. Петте цвята не замръзва през зимата, докато всички съседни езера се покриват с лед. По тази причина местните жител изпитват страх и безпокойство на това място.

Професор Фан Сиао в продължение на много години се занимава с изследването на тези места заедно със своя екип. Основното обяснение за незамръзването на езерото според него са съществуващите горещи извори, което се потвърждава от периодично появяващите се на повърхността въздушни мехури.

Но при многократното проучване на дъното на езерото източниците на топлата вода така и не били намерени. Причината за това са стволовете на дърветата, паднали на дъното.

Петте цвята влиза в списъка на най-красивите в света езера според класацията на LifeGlobe.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *