23/04/2024

Гръм удари две жени в центъра на Кърджали

Мълния порази две жени в центъра на Кърджали по време на буря, която се разрази днес следобед. Пострадалите са живи и са откарани в кърджалийската болница.

По време на поройния дъжд жените се скрили под дърво в градската градина в центъра на града, съобщи „Фокус“. В този момент паднала мълния и ги обгорила. След сигнал от граждани на телефон 112, на място пристигнаха три линийки.

И двете жени, на възраст около 50 години, са настанени в кърджалийската болница под наблюдение.

Бурята започна малко преди 15 часа. За по-малко от 10 минути стихиен дъжд, придружен с обилна градушка, заляха улиците на Кърджали, които побеляха от зърна с големината на боб. За 20 минути над града са се излели 12 литра на квадратен метър, съобщиха от Хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали, цитирани от Дарик радио.

След стихията в областния кризисен щаб са получени два сигнала за две наводнени мазета в къщи и счупени клони в района на „Рилите“. Множество оплаквания имало и от прокапали тавани. Задействани са силите на Областно управление на пожарната служба. По-рано от там съобщиха, че пътната обстановка в област Кърджали е нормална, няма нарушения на електроснабдяването и водоподаването след обилните валежи през последното денонощие.

10 микроязовира в пет общини преливат през преливниците без опасност за населението и инфраструктурата. Става дума за водоемите в село Овчево, община Джебел, Нановица 1 и 2 в Момчилградско, Сливарка 1 и 2 в община Крумовград, Боровица в община Ардино и Невестино, Висока поляна, Жинзифово и Мургово в община Кърджали.
От 28 май до 1 юни се извършва пролетен технически преглед на язовир „Кърджали“ Ще бъдат направени пробни манипулации със затворените съоръжения на основните изпускатели, допълнителния тунелен изпускател и преливните клапи.

Същевременно премиерът Бойко Борисов заяви, че не може да спи от тревога заради наводненията и земетресенията.

http://dnes.dir.bg/news/zheni-malnia-karjali-11246261

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *