25/04/2024

Десет неземно красиви райски кътчета на планетата (фото)

Че на нашата планета съществуват наистина неземно красиви райски кътчета, го знае всеки. Оцелели въпреки издевателствата ни над прирорада всеки ден, всеки час, всеки миг.

Много от нас са виждали какви ли не природни хубости, в това число и в България.

Но никога не е излишно, макар и на снимка, да видим и нещо ново, далечно, но много красиво. А тези от вас, които са виждали местата, уловени от фотографите – нека просто си припомнят.

Описание на снимките по реда на публикуването им: 1. Национален парк Плитвицки езера – Хърватска; 2.Тунелът от цъфнали глициии Вистерия се намира в Кавачи  Фуджи в Китакюсо, Япония;3. Чинкуе Тере е част от крайбрежието Лигурия в Италия;4. Хотел „Вълшебната гора“ – той напълно оправдава името си. Обърнете внимание, че от върха над него тече вода. Намира се в Лос Риос – Чили;5. Кривата гора се намира в Западна Померания – Полша;6. Огромни дървета обграждат стар железопътен тунел в украинската местност Клеван. Това вълшебно място е наречено „Тунел на влюбените“, които често го посещават;7. Синята лагура в Исландия е създадена от човека, но водоемите се нагряват от природата заради вулканичната активност на острова;8. Леден каньон в Гренландия, изрязан от топящите се води; 9. Пирамидата на Бол е висока 562 м скала, образувана от вулкан преди около 7 млн. години. Намира се на югоизток от остров Лорд Хау в Тихи океан;10. Големият бариерен риф до крайбрежието на Куинсленд, Австралия. www

Насладете се!

One thought on “Десет неземно красиви райски кътчета на планетата (фото)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *