28/03/2024

Вълна от самоубийства на студенти залива Москва

С настъпването на пролетта и приближаването на изпитната сесия  Москва е залята от вълна студентски самоубийства. Миналия уикенд се самоубиха трима студенти от столични университети.

За първото самоубийство стана известно едва вчера. Както се съобщава от разследващия комитет на Руската федерация край на живота си е сложил вторкурсник от факултета по енергетиката в Московския държавен университет (МГАУ).

„Тялото на студента, извършил самоубийство чрез обесване, е намерено на 28 април, 2012 г. в стая в общежитието на улицата „Вучетич“. Според следователите причините за самоубийство е несподелена връзка с момиче,“ се казва в изявление на властите.

На следващия ден – 29 април скочи през прозореца студент от ВГИКа. Това се случило в общежитието на университета на ул. „Борис Галушкин“. Младият мъж скочил от прозорец на 16-ия етаж. По време на раследването у него са намерени психотропни лекарства. Починалият е на 29 години и тази година е трябвало да се дипломира, съобщава Утро.ру.

Тази сутрин на Ленинските хълмове е намерено тялото на 20-годишен студент, който също е скочил от прозореца на общежитие. Въз основа на наличната информация това станало в главната сграда на Московския държавен университет.

В главната сграда на Московския държавен университет самоубийства стават доста често. През февруари миналата година студент в университета скочи от прозореца на 28-ия етаж.

За самоубийствата около главната сграда на университета се носят много легенди, но точна статистика за тях няма, както няма и за самоубийствата в в московското метро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *