29/03/2024

Ще си глътнете езика от гимнастическите номера на 86-годишна баба (видео)

В представите ни човек, който наближава уважителните 90 години, е тромав, ленив заради натрупаната десетилетна умора и амортизацията на чарковете в тялото. И едва ходи дори с помощта на бастун. А често – дори не може и да ходи. Но очевидно ние всички взаимно си внушаваме този образ на стария човек. А като ни дойде редът ( ако дойде) да стигнем до тези години веднага приемаме и се вживявяме в горепосочена визия и роля на старци.

Но има и изключения, които показват, че старостта може да предизвика и въхищение. Германката Йоана Кваас наистина ще ви вземе акъла. Вижте двете кратки филмчета и се убедете сами в това.

Един безпрецедентен пример – Йоана Кваас, която показа с изпълнението си пред цяла Германия, че не отстъпва по нищо на атлетки, 70 години по-млади от нея. 86-годишната гимнастичка е сензация в редица видеоклипове в YouTube, на които се премята с главата надолу на успоредка или прави салта с лекотата на 13-годишно момиче.

Достолепната дама не показва никакви признаци на колебание, нито пък на някаква нечовешка умора докато виси с главата надолу или се претъркулва напред върху успоредката.

Топ-гимнастички, внимавайте. Госпожа Кваас би могла да се изправи пред вас на тазгодишните летни Олимпийски игри и едно е сигурно – за нея няма да има никакви проблеми с покриването на възрастовите критерии.

Едното видео в Ютюб е гледано от над 1,6 милиона зрители. Другото – също толкова.

http://curious.actualno.com/news_382549.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *