26/04/2024

Разноцветните близначки от Великобритания навършиха седем години

Подобно събитие може да се случи веднъж на един милион раждания. То до толкова е рядко, че разноцветните близнаци по света се броят на пръсти. Британчетата Киан и Рими са толкова интересни, че непрекъснато са следени от репортерите.

Киан (вляво) е тъмнокожа и с кафяви очи, Рими е синеока блондинка. Но те са близначки, които са се родили с разлика от една минута. Тази рядка генетична аномалия се дължи на факта, че у техните родители – майката Кайли Ходжсън и бащата Реми Хордер (Kylee Hodgson, Remi Horder) са имали в родовете се представители и на белите, и на чернокожите раси.

Родителите възпитават дъщеричките си така, че те дори не забелязват, че са различни. Те никога досега не са задавали  въпроса защо всяка от тях изглежда така, а не иначе.Според майката на момичетата това, че децата и са различни, вълнува повече страничните наблюдатели.
Когато момиченцата се появиха на белия свят през 2005 г. тяхната майка в началото бе поразена от ярките сини очи и на двете и едва след това забелязала различният им тен на кожата. С възрастта обаче очите на тъмнокожата Киан станали кафяви, а кожата й – по-тъмна. Рими не се променяла и тази разлика ставала все по-отчетлива за обкръжаващите.

Тъй като и двамата родители са смугли случайните минувачи си мислят, че светлокожата и руса Рими е само приятелка на Киан и много се чудят защо майката на Киан я облича също като приятелката й. Когато майката обяснявала, че това са близначки, хората просто се шокирали.

Независимо от близкото родство обаче двете сестри са съвършено различни хора и сякаш в действителност  не са близначки. Те имат различни интереси, проходили и проговорили по различно време и сега учат в различни класове на началното училище. И двете обичат да пеят и танцуват, но Киан обожава животните, а Рими – не чак толкова. Но и двете обичат да домакинстват в кухнята и да приготвят храна.

И въпреки различията те са близначки. Между тях съществува познатото и на други близнаци интуитивно чувство, независимо, че сега те временно живеят в различни жилища далече една от друга. Когато се срещат, прекарват времето една си заедно като си помагат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *