30/06/2022

Метеорит едва не уби човек край село Струмяни

Метеорит падна край санданското село Струмяни. Отломката се приземила на метри от мъж от селото, който по това време бил навън. Камъкът тежи около килограм. Видимо е разтопен заради високата скорост на летене, съобщи БНТ.

Преди две вечери Димитър Грънчаров извел кучето си Пирин на разходка. Докато чакал четириногото да се натича, мъжът чул шум, характерен за филмите, описващи края на света. Заради здрача обаче Димитър не можел да се ориентира добре и без да проверява откъде идва апокалиптичният шум, си тръгнал. На другия ден споделил с приятели за случилото се и по техен съвет тръгнал да търси метеорита.

„Първо не го видях, обаче се сетих, че той ми каза да е тъмно, черно изгоряло, върнах се и се беше забило, е така, извадих го и гледам нещо, забито беше, е това нещо се гледаше повече, частта беше напред. Голям късмет, от друга планета да получиш подарък. Ако ме беше уцелило, разследванията щеха да бъдат трудни за полицията.

Мъжът казва, че срещата с метеорита е най-странната случка в живота му. „С какво съм го заслужил? С беднотията”, установи той.

Засега метеоритът ще се съхранява в сградата на община Струмяни. Димитър Грънчаров се надява експертите да установят какъв е произходът на отломката.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/meteorit_padna_kray_strumyani__-146524.html

(Visited 145 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *