29/03/2024

Лекари съсипват и убиват пациенти за пари (видео)

Частни болници поставят тежки диагнози, за да източват пари от Здравната каса. Нещо повече – режат се здрави органи, разкрива скандален репортаж по ТВ7.

Зловещите примери са от медицински комплекс „Доверие“. Става дума за десетки случаи на скъпоплатени операции, при които се оперират здрави органи, за да се източват пари от касата. Някои от пострадалите пациенти остават инвалиди за цял живот. Други умират.

„Просто съм половин човек, не знам какво има в мен и какво няма“, „Машина за пари“, „Доктор Менгеле“ – това са само част от думите на пациенти, преживели ужаса на частната „медицина“.

Анелия Христова е една от пациентките на частна болница „Доверие“. Жената получава подарък от сина си за своя годишнина – операция за намаляване на телесното тегло. Анелия попада на д-р Ивайло Цветков хирург, който, според рекламния клип на болницата, обещавал бързо, лесно отслабване, без усложнения. След операцията Анелия наистина отслабнала, тъй като хирургът отстранил… стомаха й.
„Наистина минах през ада, и продължавам да съм в ада, тъй като приемам и изхвърлям храна. Ходя по 60 пъти на ден в тоалетната“, споделя жената. Защо стомахът на Анелия е изрязан, тя няма отговор. Десет месеца жената е била с отворен корем. Казва, че е оцеляла единствено благодарение на жаждата си за живот.

Десислава Златанова никога няма да стане майка. След операция за отслабване, е отстранена част от стомаха й и едната стена липсва. Десислава също е примамена от рекламата за бързо отслабване и тегли кредит, за да се оперира. „Имах висящи буци от себе си след операцията. После ми се появиха кървящи рани. Усложненията след бяха кошмарни“, разказва младата жена.

След 4 операции на корема в частната клиника умира млада жена. След първата операция коремът на Гергана е оставен отворен. Почернената майка казва през сълзи, че хирургът д-р Цветанов е убиец.

Георги Дянков умира от полиорганна недостатъчност във въпросната болница. Със същата диагноза, в същата клиника, умира и светският лъв Дим Дуков. Няколко месеца преди смъртта си Георги се е подложил на познатата операция за отслабване. Поставили му силиконов пръстен, който спрял достъпа на храната до организма. Братът на Георги споделя, че младият мъж се стопил пред очите му.

Георги Дянков умира по време на поредната операция. Екипът бил „вещо наставляван“ от д-р Ивайло Цветков. Бащата на починалия мъж казва, че семейството е завело дело срещу лекаря. Делото впоследствие е спряно.

Млада жена пък остава с половин гърда. Според документите, имала образувание, което трябвало да бъде изрязано. Къде точно, явно и лекарите не са били наясно. В документите пише: „Веднъж – вляво, веднъж – вдясно“.

Д-р Любомир Иванов е бивш кадър на болница „Доверие“. Напуска клиниката, след като става свидетел на фрапиращи нарушения. Той изпраща сигнали до здравното министерство, НЗОК, прокуратурата.

Директорът на болница „Доверие“ Петър Керемидчиев и хирургът Ивайло Цветков са обвинени, че за периода – 2007-2009 г. са получили пари от НЗОК в изключително големи размери.

Проверката показва, че има объркана документация, фалшифицирани диагнози и нереално лечение. Потърпевшите са категорични, че подписите, положени под техните епикризи, не са техни. „Това е умишлена злоупотреба, фалшификация“, твърди бащата на починалия Георги Дянков.

Установено е, че д-р Ивайло Цветков получава по 340 лв. за операция на жлъчката и по 20% за всеки отчетен случай по клинична пътека. Така за 4 години докторът прибрал в джоба си близо 300 000 лв.

Ръководството на болница „Доверие“ отказва коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *