28/03/2024

Кои са илюминатите и какви ги вършат за сметка на човечеството?

Наскоро в книжарниците на САЩ се появи книга на конспиролога Дейвид Айк. Той изучава илюминатите в продължение на десетилетия и вярва, че ръководството на Ордена, неговият вътрешен кръг, от древността е съставен не от хора, а от рептилии(влечуги), които могат
да приемат човешка форма. В своята книга „Децата на матрицата“, Айк твърди, че той знае за стотици очевидци, които са видели как тези същества се превръщат обратно във влечуги.

Айк има много последователи. И сега в интернет може да прочетете например, че: „причина за присъствието изключително на роднини във върхушката на илюминатите е заради това, че честотното поле на тяхната ДНК е много близко до ДНК на рептилии от друго измерение и е съвместимо с него. Подобни честоти позволяват на влечугите и други подобни субекти да вземат контрол над телата на Илюминатите много по-ефективно, отколкото над тялото на обикновения човек … „

Илюминатите са причина за икономическите кризи, за местните и световни войни,за смяна на държавни идеологии и други политически вълнения според него. Дали всички подобни събития се случват спонтанно, на случаен принцип, под влиянието на абстрактни исторически модели и слънчевата активност, или зад всичко това стои някакъв вид на целенасочена сила? През последните години все голяма популярност придобива мнението, според което зад най-важните исторически събития се крият серия от тайни дейности, старателно прикривани от тайни общества. Сред най-влиятелните от тях е тайнственият орден на Илюминатите.

Някои конспиративни теоретици, позовавайки се на легендата за масоните вярват, че историята на този орден трябва да се изчислява на шест хиляди години, започвайки от времето, когато или извънземни, или отвъдни сили, разкрили на някои шумерски жреци Книгата на властта, записана върху камък. След шумерите легендарната книга била преписана на папирус от египтяните и оттогава се съхранява в най-строга конфиденциалност.

Понякога можете да срещнете и твърдения, че този таен орден е на учени, които пазят тайната на познанието от обикновените простосмъртни, което съществува от древността, като много известните стълбове на древногръцката мъдрост, са включени в тези познания.

Като за близки и дори – тъжденствени с илюминатите, се говири и за така наречените филаделфи. С тях бързо се разправил кралският рицар Гийо де Ногаре, добре известен покрай погрома и клането на тамплиерите. През 17 век филаделфийците отново се появили в Англия, а  един век по-късно и във Франция, но там вече една от масонските ложи си присвоява това име.

Възход и падение

През втората половина на XVIII век. на историческата сцена излизат Вайсхаупт Илюминатите. Между другото, академичната научна историография предпочита да цялата история за дейността на илюминатите да се отнася само и именно за този баварски орден.
Първите неофити на този орден са приети на 1 май, 1776 г. Първоначално орденът включва само пет души, но три години по-късно, той има четири клона в баварски градове. До средата на 1782 орденът наброявал около 300, а след още две години – повече от 650 души. Към този момент Илюминатите имат клонове в няколко германски провинции, както и в Полша, Австро-Унгария, Холандия, Дания, Швеция, Италия, Испания, Швейцария, Франция и Русия.

Цялата върхушка на Ордена носела звучни псевдоними. Самият Вайсхаупт се наричал Спартак, барон Knigge – Фило, Професор Вестен Ридер е известен сред посветените като Питагор, книжарят Николай като Лукиан, каноникът Хертел като Марий, адвокатът Цвак като катон. Ако Адам Вайсхаупт предпочитал да вербува за  Ордена най-талантливите млади мъже измежду своите студенти, барон Книге „ловувал“ най-вече сред благородниците, учените и най-знатните мъже.

Той успява да ангажира в Ордена голям брой влиятелни хора и да събуди в тях най-горещите надежди за реформа на тогавашната доминираща политическа система. Благодарение на барон Книге в обществото на баварските илюминати влезли херцог Ернст ІІ Готски, херцогът на Ваймар, Карл Август, херцог Фердинанд Брунсуик, принц Нейвид, цяла редица гьотингентски професори и дори световно известният педагог Песталоци. В крайна сметка, броят на на членовете на ордена достигнал близо две хиляди души.

През 1784 – 86 г. баварските илюминати били подложени на погром и победени.Бил издададен указ,забраняващ дейността на тайните общества. Франкмасоните и илюминатите веднага затворили своите храмове. И тогава се намесила полицията. При обиски в домовете на
лидерите на Ордена са намерени много любопитни документи. По-специално става известно, че Орденът на Илюминатите, тайно сефинансира от … клана Ротшилд!

Според една от версиите, илюминатите се появяват през Средновековието като тайно просветителско общество на образовани изследователи, водещи борба срещу преследванията на Инквизицията. В кохортата на тези бойци са били Леонардо да Винчи, Галилео, Коперник, и дори сър Исак Нютон.

Трябва да се каже, че историята на илюминатите по принцип често по подозрителен начин е преплетена в съдбите на силните на деня. И тук, изглежда, започва най-интересното…

Няма по-силен начин за въдействие на мъжете от посредничеството на жените, казвал ръководителят на баварските илюминати Вейсхулпт. Следователно те трябва да са нашият главен предмет за изучаване. Ние трябва да получим тяхното добро мнение, да им намекнем за освобождаването им от подчинението им на общественото мнение и за възможността да бъдат самостоятелни. Освободени от всички ограничения това ще бъде голямо облекчение за техния поробен разум и това ще ги запали още повече да работят уръдно за нас“. В списъка на тринадесетте най-могъщи илюминатски семейства влизат Астор, Бенди, Колинс, Дюпонт, Фримек, Кенеди, Ли, Онасис, Рокфелер, Ротшилд, Ръсел, Ван Дуин, и Меровинги. Под Меровинги в случая се подразбират всички европейски кралски фамилии. С този връх са тясно свързани още четири семейства: Рейнолдс, Дисней, Круп и Макдоналд.

Големите привърженици на конспирацията смятат семейство Ротшилд за така наречения RT – Ротшилдов трибунал. Илюминатите сякаш ги възприемат като богове в човешки образ,а тяхната дума е закон. От дейците на съвременния политически Олимп пресата като илюминати посочва Дейвид Рокфелер, Збигнев Бжежински, Хенри Кисиндър, Хелмут Кол, Ричард Чейни, Доналд Ръмсфелд, Кондолиза Райс.

Работещият под покровителството на Буш – старши Пол Улфовиц, както изглежда днес е най-силната връзка между американската администрация и вътрешните кръгове на илюминатите. Лесно е да се забележи, че сред Илюминатите доминират американци, което никак не е чудно. Много теоретици на конспирацията твърдят, че самото формиране на САЩ е работата на Илюминатите, които насочват действията на видни американци в епохата на борбата за независимост на САЩ.

Думата „Илюминати“ в превод от латински означава „просветлени.“ В момента според интернет журналиста, който се крие под псевдонима Уес Пенре, те представляват много елитен клуб на тайно свързани помежду си финансови олигарси. Добре разпределени по йерархичен начин, те контролират властта, те са истинските „кукловоди“ във всички значими области на обществения и политическия живот. Това е детайлно изработена организация. Тя включва хората, които притежават много висши длъжности. Те са излючително богати и са над законите на държавата. През последните години, тези хора предпочитат да наричат своята организация „Победният вятър на Morayi“.

Повечето от илюминатите днес принадлежат към тринайсетте от най-богатите семейства на нашата планета и те са тези, които управляват света зад кулисите. Те пишат правилата за президенти и правителства. Корените на техните родословия са в дълбините на времето, те старателно пазят чистотата на кръвта си. Тяхната сила се основава на тайното знание и икономическата мощ. На илюминатите принадлежи собствеността върху международни банки, петролния бизнес, най-мощните производствени и търговски организации. Техните хора наводниха политическите структури и купиха повечето от правителствата.

Много интересни неща могат да се различат на американските банкноти в купюри от един долар. Малко е това, че на тях може да се види пирамидата с всевиждащото око, която е символ на илюминатите и масоните. В подножието пирамидата е украсена с надпис „MDCCLXXVI“. Това всъщност са изписване на цифрите на латински, чийто еквивалент с арабски числа е 1776. Именно през тази година Адам Вайсхаупт основава Ордена на Баварските илюминати. А в полукръг под пирамидата се намира надпис на латински „Novus Ordo seclorum», в превод -„Нов световен ред“.

Печалби и цели

Крайната цел на Илюминатите е създаване на свят с еднно правителство и Нов световен ред. По това те са изключително близки до влиятелното американско-британското тайно общество „Комитет 300“, който вероятно трябва да се разглежда като част от по-голяма илюминатска система. По същия начин, очевидно, трябва да се приема и тайната масонска върхушка, а също и намиращият се под контрола на Меровингите „Орден на Сион.“

Илюминатите в продължение на векове създават свои дъщерни тайни общества и организации, а също и цели политически течения. Сред които, вероятно трябва да се предположи, са Баварските Илюминати на Адам Вайсхаупт, Филаделфия, както и франкмасоните, комунистите и фашистите. Те са се изхитряли да променят властта в държавите, хвърляли са народите в кървави войни и са извличали печалби от това, придвижвайки се към крайната си цел.

За постигането на крайните си цели илюминатите в настоящия момент   се стремят към следното: да поставят под контрол цялата вътрешна и външна политика на САЩ, да постигнат пълно унищожаване на националната идентичност и национално достойнство в света, унищожаване на религията и особено – на християнството, с едновременно насърчаване на разпространението на религиозен екстремизъм, създаването на обща криза в глобалната икономика и причиняване на общ политически хаос, въвеждането на подривни агенти във всички правителства и провеждане на дейности, насочени към унищожаване на целостта на суверенни държави в рамките на тези правителства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *