29/03/2024

Бомба след бомба избухва в Украйна, минимум 15 са ранени (видео)

Взривно устройство избухна на трамвайна спирка в украинския град Днепропетровск и рани петима души, съобщи местната полиция, цитирана от Reuters. Експлозията избухнала в момент, в който към спирката се приближавал трамвай, пълен с хора, отбелязва „Интерфакс“.

Около 40 минути след взрива на трамвайната спирка е избухнала втора експлозия в контейнер за боклук в района на железопътната гара. На мястото са пристигнали полицаи и екипи на „Бърза помощ“.

„Интерфакс“ съобщава за общо четири взрива, а сайтът dpua.info – и за пета експлозия в центъра на града.

Според агенцията при втората експлозия са пострадали 7 души, а при третата – трима с което общият брой на ранените става поне 15.

Вътрешният министър Виталий Захарченко отлетя спешно за Днепропетровск. Според украинската главна прокуратура, цитирана от „Интерфакс“, става дума за терористичен акт.

Кореспондентът на вестник „Комсомолска правда“ в Украйна съобщава, че житлеите на града са в паника. „Никой не знае къде да се скрие. Хората се опитват да избягат от офисите си в центъра и да се приберат в домовете си, но полицаите ги връщат в сградите“, пише вестникът.

Според кореспондент на РБК в Украйна в Днепропетровск продължават да избухват експлозии, но все още не се знае къде.

На 15 ноември 2011 г. отново в Днепропетровск избухна взривно устройство, заложено в универсален магазин в центъра на града. Властите тогава определиха експлозията като терористичен акт. Украйна ще бъде домакин на половината от мачовете от Европейското първенство по футбол това лято.

Потребители на Twitter разказват, че хората в града са ужасени и ги призовават да не излизат от домовете си. Мобилните мрежи не работят, вероятно поради претоварване.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/04/27/1816491_seriia_ot_vzrivove_raztursi_dnepropetrovsk_v_ukraina/?ref=rss

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *