24/04/2024

Житница става новата столица на конния спорт

Пловдивското село Житница бе обявено за столица на конния спорт от Хан Аспарух, в ролята на който отново влезе актьорът Стойко Пеев.Преди години той изпълни ролята на хана в едноименния филм, който нвремето счупи всички рекорди по посещаемост.

Новата конна база „Тракиец” бе открита днес. Едиен от съсобствениците на месопреработвателното предприятие – Величко Яков, е инвестирал над 3 млн. лева в комплекса. Модерното съоръжение разполага с всичко необходимо, за да посрещне професионалистите и любителите на конния спорт. Всичко в този обект, в който има освен покрит и закрит манеж също така и ресторант, фитнес зала, център за релакс, е изработено естетично и с най-съвременни материали.

Областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, председателят на Българската федерация по конен спорт Георги Гергов, кметът на Община Калояново и собственикът Величко Яков прерязаха лентата.

Близо 1000 души с интерес наблюдаваха спектакъла на прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур”.

На 25 март, в базата се провежда и първият турнир, в който участват 26-ма водещи наши състезатели по конен спорт с 52 коня. Те ще се борят за награден фонд, който надхвърля 4000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *