19/04/2024

Заради родни пердета и гьонсурати сега се гаврят с България

Изневиделица за нас, в рамките на нормалното обаче за северната ни съседка, Румъния поиска част от Черноморието ни. Поиска го така, сякаш й се полага и сякаш няма нищо по-естествено от това да си го получи (още подробности – вижте тук). И няма да е никаква изненада, ако в един прекрасен ден вземе, че си го гушне под крилото си, подкрепена от Великите сили, които винаги за вземали решения, погубващи България.

Сега ако не са пълни пердета и гьонсурати ( нека си помечтаем за малко)  стотици български политици трябва да потънат вдън земя от срам. Защото направиха всичко възможно да направят България най-мерзката държава в света! Започна се още от Тодор Живков, който искаше да станем съветска република. Мина се през зората на извратената българска демокрация, когато новоизлюпените политици отиваха в чужбина на официални посещения и се чувстваха длъжни да се изхрачат публично върху държавата си, която ги храни, и която ги е пратила там уж да й защитават интересите. А после се връщаха в „родината” си и обясняваха как са искали да кажат нещо съвсем друго, но то се възприело много отрицателно по отношение на реномето на България. На следващото пътуване – пак и пак се повтаряше същото. При следващите политици – пак и пак се повтаряше оплюването на България при всеки сгоден случай. Като се връщаха пък бързаха да крадат, защото не чувстваха тази държава своя.

Благодарение на това им презрително и оскърбително отношение сега в цяла Европа няма държава с по-лош имидж от България, няма държава по-бедна от нашата, няма народ на Земята по-тъжен от нашия. Как да ти имат уважението, като сам не се уважаваш?

Изразът „национален интерес” на преобладаващото мнозинство български политици им е звучал прекалено учебникарски. Защитаването на националния интерес не е бил кауза на никой политик. Или поне не сме усетили някой поне да го боли, дори да не е успял да направи нещо по въпроса. Затова са ни ръфали отвсякъде и са късали живо месо от държавата ни сума ти години наред – като се започне от така наречените „освободители” на България и се мине през германците.

Сума ти български територии има в съседните ни държави. Наистина е похвално, че България не е предявила претенции към тях – безкрайното прекрояване на картите носи само смърт и нещастие на обикновените хора.

Но е убийствено срамно, че на българските политици – един вид старейшините на държавата, не им пука за българския национален интерес и продължават да са надупени шушумиги при всеки по-сериозен казус.

Можем само да благодарим на румънците за изумяващата им претенция: сега на управниците ни ще им лъснат с пълна сила задните части. И ще се разберем: дреме ли им поне мъничко за България –  ако не от сърце, то поне  от кумова срама…

Автор: Елена Емануилова

One thought on “Заради родни пердета и гьонсурати сега се гаврят с България

  1. Какво означава „да отстъпим на Румъния“? Та нали самото членство в европейския съюз означава загуба на суверенитет в определена степен. Тъй или иначе ще влезем и в Шенген ; не е ли по-добре да трансформираме изказването “
    да отстъпим на евросъюза“ част от територията си – морска – след като ВЕЧЕ сме отстъпили ЦЯЛАТА сухоземна територия – целите онези 111 000 кв.км.!
    В такъв случай какво означават всички онези „суперлативи“ от статията- гаврят, гьонсурати, пердета ?
    Не е ли гневът от статията не на място?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *