26/04/2024

Внедрени доносници са предали Anonymous

ХАКЕРСКАТА ГРУПА ВЕДНАГА СИ ГО ВЪРНА: УДАРИ САЙТА НА ИНТЕРПОЛ

Членове на хакерската мрежа Anonymous излязоха с изявление по повод арестуваните  25 активисти на групата. В съобщението, разпространено в испаноезични страни се казва, че операцията на Интерпол е била  успешна единствено благодарение на информатори, внедрени в групата.

„Разбира се, ние познаваме отблизо задържаните и знаем имената на внедрените агенти, участвали в тази операция – те не ни учудват. Главното е да знаете, че цялата тази вълна от арести стана възможна не благодарение на разузнавателната работа на полицаите или на детайлно измислен план, както те се опитват да го представят. Арестите бяха осигурени чрез низка и жалка техника – чрез използването на шпиони и доносници вътре в нашата група, продължават авторите на посланието. Доказателство за това е, че задържаните известно време не вземаха активно участие в нашата дейност. А освен това се бяха съсредоточили в рамките на един сървър IRC, работещ от май миналата година, се казва в съобщението.

„Правителствата се страхуват. Те си нямат понятие какво да правят с идея като Anonymous.  Те се страхуват като полски мишки в канализация. И не знаят как да постъпят. Затова използват проверени прийоми: срещу пари вербуват хакери, шпионират за нашите преговори и използват своя монопол за насилие с помощта на единственото си оръжие – полицията”, коментират хакерите.

Според думите им борбата със такива средства срещу движението Anonymous не само че не е ефективна, но и напълно безполеза. „Анонимните са като хидрата: на мястото на всяка отсечена глава ще израснат сто, се казва в изявлението. Вие няма да можете да подкопаете фундаменталните структури на Anonymous. Вие не можете да прогоните Anonymous. Ние признаваме, че се оказахме в центъра на бойни действия за свободата на словото в Интернет и разбираме, че тази война няма да мине без загуби, неуспехи и предателства”.

Арестите на активисти от хакерската група Anonymous бяха извършени в последния ден та тазгодишния високосен февруари – 29-ти в редица испаноезични държави от двете страни на океана. Полицията в Чили, Аржентина, Колумбия и Испания под ръководството на Интерпол арестува 25 души ( още подробности вижте тук) на възраст от 17 до 40 години, които имат отношение към дейността на анонимните в мрежата. От задържаните бяха конфискувани над 250 единици мрежово и мобилно оборудване.

Отговорът на Anonymous не закъсня: още същата вечер хакерите удариха сайта на Интерпол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *