24/04/2024

Сексолог изнася безплатна лекция за семейното щастие

Предава ли се щастието и нещастието в семейните отношения по наследство? Защо са важни семейните празници? Кои са основните духовни закони, по които да имате щастливо семейство? Това са само малка част от въпросите, които ще разисква Наталия Кобилкина в Пловдив на 3 март от 12.00 часа.

На връх националния празник на България най-актуалният водещ сексолог и семеен терапевт, ще изнесе безплатна лекция в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив” /3-ия етаж, зад стената за катерене/. Наталия е първият и в момента единствен сексолог в България, който провежда обучения по сексология. Тя е една от първите жени, които говори за секс открито и в момента активно развива сексуалната култура в страната ни. Кобилкина е семеен терапевт, педагог, авторка на многобройни статии, постоянен гост на различни предавания, свързани с отношенията и секса.

Наталия веднага откликна на поканата на управителката на книжарница „Форум” Любов Василева за среща с пловдивчани. Темата на нейната безплатна лекция на 3 март е подбрана в съзвучие с празника – „Семейните традиции и как да използваме силата на рода си”. С присъщото си обаяние и директен изказ Наталия ще даде отговор на въпросите какво значи „зрял“ род и “здраво” семейство, каква е ролята на ритуалите и традициите, как можете да получите сила и енергия от вашето семейство, типове семейство и как те оказват влияние на отношенията с партньора до вас. Ще обясни и защо и как се прави медитация „Семейно дърво”.

„Както дървото става силно и здраво, благодарение на корените си, така и човекът може да живее пълен и щастлив живот само тогава, когато той е свързан със своето семейство и знае, обича и приема своите “корени”, казва Кобилкина. Понякога не разбирате, не приемате и се сърдите на членовете от вашето семейство, обещавате на себе си, че няма да бъдете като вашите майки или бащи и след време ставате точно такива, виждате, че се повтарят едни и същи проблеми при вас и вашите близки, и не знаете как да промените „статуквото”.

Психолозите наричат това родови програми. Тези програми се повтарят като предаваме щастие и нещастие по наследство. Ако нашите майки не са успели да бъдат много щастливи  като жени, значи сега е ваше време да промените това. От това зависи щастието на вашите деца, подчертава Кобилкина.

Входът за лекцията на Наталия Кобилкина на 3 март от 12.00 часа в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив” е свободен, без предварително записване.

По предложение на Наталия Кобилкина в залата ще има касичка за дарения за Онкохематологичното отделение към Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив. С парите от дарителската акция ще бъдат закупени книжки за децата. Ще присъства д-р Ангелина Стоянова, завеждащ детското онкохематологично отделение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *