Русия разработва генно и психофизическо оръжие

До края на 2012 година Русия подготвя стартирането на програма по създаването на лъчево, физическо, вълново, генно и психофизическо оръжие. За това съобщава Интерфакс, като се позовава на министъра на отбраната на Русия Анатолий Сердюков ( на снимката).

Според Сердюков задачите по създаването на оръжие, базирано на нови физически принципи, са заложени за периода 2011-2020 г. Не се уточнява размерът на финансирането на тази програма.

Успоредно с Русия с разработки на нестандартни видове оръжия активно се занимават и в САЩ. В рамките на MEDUSA (Mob Excess Deterrent Using Silent Audio) американците разработват така нареченото „телепатично оръжие”. Създаването на ново оръжие със звукови вълни трябва да предизвиква пристъпи на страх у поразените, пояснява Лента.ру.

В САЩ вече е завършена разработката на топлинно електромагнитно оръжие, предназначено за разпръскване на демонстранти. Несмъртоносното оръжие, известно като „лъчът на болката” предава мощна топлинна вълна на разстояние до километър.

В началото на 2011 година американската компания Raytheon предложи новото болезнено оръжие на индийските военни.

(Visited 252 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>