23/04/2024

Пътешествие във времето? То и сега се случва

Учени, позовавайки се на напълно конкретни и доказани факти, които обаче не се поддават на обяснение, твърдят, че пътешествията във времето са възможни. А това означава, че създавайки машина на времето е възможно връщане в миналото, за да бъде променено бъдещето…

Изкачвайки се по един от върховете на Алпите туристи попадат на мумифициран труп. Решават, че стават неволни свидетели на убийство и извикват полицейски хеликоптер. Трупът е откаран в съдебна медицина. И тогава идва най-голямата изненада: намерената в Алпите мумия, чиято датировка показва, че е на 5300 години, се оказва, че е наш…съвременник. Как е възможно това? Как е възможно наш съвременник да се окаже в далечното минало?

Засега изследователите имат само едно, макар и невероятно обяснение – Етси, както бил кръстен намереният труп, е пътешественик във времето. Учени от цял свят се занимават с изследването на Ледения човек. Травмите по ребрата и нараняване в плешката подсказват, че той е бил убит.

Но най-интересното не е как е загинал – от убийство или замръзване Ледения човек, а какви предмети са били открити около тялото му. Наконечникът на копието му например е на възраст 7000 години. Ножът му – на десет хиляди години. А брадвата, намерена в чантата му, е от мед. Но в Централна Европа, където е намерен Ледения човек медта се появила 500 години след неговата смърт. Как тези оръжия от различни епохи се оказали у един човек?

Някои учени смятат, че Ледения човек е пристигнал в неолита от бъдещето. Той или сам се е придвижил във времето, или е знаел портал между миналото и бъдещето. Изследването на ДНК на мумията показало, че човекът е италианец.

Съществува предположение, че гостите, които ни посещават от бъдещето, идват от 22 век.

На Земята има и други свидетелства, че гости от бъдещето неведнъж са ни спохождали. Край река в Тексас – САЩ, се намира най-голямото находище на следи от динозаври. През 1969 г. местният жител Стан Тейлър намерил нещо съвсем необикновено – до отпечатъците от крака на динозаври той намерил следи, удивително приличащи на следи от  човешки стъпала. Те били толкова ясни, че създавали впечатлението, че хората и динозаврите са бродили по тези места едновременно едни до други. Учените с вдъхновение започнали разкопки и за три години успели да разкрият цяла верига с човешки отпечатъци. А до тях – отпечатъци от тревопасни динозаври. Скалните породи, върху които са открити тези отпечатъци, са на повече от 100 милиона години! Според учените такива следи преди толкова години е нямало от кого да бъдат оставени, защото първобитният човекът се е появил на Земята едва преди 3-4 милиона години.

Тези пътувания във времето обаче не се безобидни. Те променят хода на историята. Има много теории за гибелта на динозаврите. Една от тях е, че това са причинили пътешественици във времето. След динозаврите според легендите на Земята се появили първите хора – лемурийците. Дълго се смяташе, че цивилизацията на лемурийците е само красив мит, докато археолозите не направили удивително откритие на полуостров Капхиалар. Тук в морето на дълбочина само от 7 метра учените откриха подводни руини на древен град. Според учените тези полуразрушени постройки са всичко, което е останало от легендарната Лемурия, чиято цивилизация тайнствено изчезнала преди 12 хиляди години.

През 1983 г. недалече от Индия били открити необикновени каменни блокове с правилна геометрична форма. Те сякаш образували цял комплекс от подводни съоръжения. Било установено, че са с изкуствен произход, но не са създадени от човека. Когато изчисляват възрастта им се оказва, че са на от преди 12 хиляди години – преди толкова години е загинала според митовете легендарната цивилизация на Лемурия, когато се смята, че е станал и Всемирният потоп. За нея в своите писмена споменават древните маи. Много от откритите останки от здания били разтопени. За да останат такива следи от топене на камък се изисква температура от над 3500 градуса. Лемурия явно не е била унищожена от потоп. Тогава – от какво? И защо все пак нейните руини се оказали под вода? Сега мнозина са на мнение, че остров Мадагаскар е останка от легендарната Лемурия. На този въпрос учените дълго не могли да намерят отговор. Едва неотдавна  намерили евентуалното обяснение.

За това помага друг древен град Мохенджо Даро, който също се намира в Индия. Той също като Лемурия бил разрушен от някакви неведоми сили. На руините на Мохенджо Даро учените се натъкнали съвсем случайно още през 1922 г. Резултатите от проучванията потресли целият свят – било намерено цяло селище  за около 80 хиляди жители с богата инфраструктура и всички признаци на високо развита цивилизация, с водопроводи, канализация и дори тоалетни с течаща вода.

Тук също били намерени разтопени камъни, превърнали се в стъкло. Такова нещо не може да стане от банален пожар. Това може да стане при температура над 3000 хиляди градуса. Никакво естествено събитие не може да предизвика такава температура. Какво тогава е разтопило цял един град?

Археолозите открили и напълно запазени десетки скелети. Всички те били в неестествена поза, а ръцете им сякаш се опитвали да предпазят очите си от ярка светлина. Според учените те са загинали на улицата от някаква внезапна беда. И много скоро са си спомнили, че поразените от атомните бомби тела в Хирошима и Нагасаки са били точно в такава поза.

Оказва се, че хората в древния град са загинали от силна радиация, превишаваща няколко пъти тази в Хирошима и Нагасаки. Но кой в древността може да притежава ядрено оръжие? Отговорът на този въпрос учените намират в древните индийски ръкописи. В тях се твърди, че страшното оръжие на жителите на Мохенджо Даро им е дадено от боговете. Но кои са били те? Може би тогавашните хора   са наричали богове гости от бъдещето?

Ако сега който и да е от нас – със съвременните си дрехи и предмети на бита се върне в миналото, то със сигурност ще бъде възприет като бог, коментират учени.

Изследователите са уверени, че Мохенджо Даро е бил посещаван от хора от бъдещето, за което свидетелстват трактати, писани от негови жители. В тях подробно са описани въздушни колесници – вимани, на които гостите от бъдещето се спускали от небесата. Тези апарати били толкова здрави, че не можело да бъдат счупени или изгорени. Виманите очевидно превъзхождали съвременната космическа техника. Нямали нужда от гориво.

Но ако на жителите на Мохенджо Даро е била подарена атомна бомба – за какво им е била нужна? Може би са искали да ускорят развитието на цивилизацията? Но вместо това пътешествениците във времето станали причина за унищожението й. В неопитните ръце мощното оръжие станало гибелно не само за Мохенджо Даро, но и за Лемурия.

Някои учени смятат, че в момента, в който пътешествениците във времето се намесили в естествения ход на историята и пренесли в миналото съвременни знания, се е включил механизмът на така наречения „Ефект на пеперудата”: Бъдещето започнало стремително да се променя. Станала непоправима катастрофа и нашата планета отново станала безжизнена както след гибелта на динозаврите.
Според някои изследователи заради пътешествия във времето загинали не само динозаврите, но легендарната Лемурия.

През 16-ти век от лицето на Земята изчезва още една древна цивилизация – империята на инките. Нейното население било повече от 20 милиона души, а територията й била по-голяма от коя да е съществуваща по онова време държава. За няколко столетия от съществуването си инките достигнали невероятно ниво на развитие. Били страхотни строители, прокарвали водопроводи, извършвали сложни хирургически операции, които се извършват едва през последните години – правели са операции на сърце, извършвали са преливане на кръв, трепанация на череп. Само по-развити цивилизации биха могли да научат инките на това. Макар че каква е тази цивилизация – също предизвиква много спорове между учените.

Според мнозина гости от бъдещето идват и по наше време. НЛО, които често се забелязват в разни краища на Земята и най-често се приемат за извънземни космически кораби не са нищо друго освен летателни апарати на пътешественици във времето. Но защо ни посещават? Нима историята на нищо не ги е научила? Оставяйки следите си от своята епоха те са в състояние да унищожат поредната цивилизация.

Според много учени е точно обратното: хората от бъдещето с всички сили се опитват да спасят човечеството от гибел – те са наши преки потомци. И ако ние не оцелеем – няма бъдеще и за тях. Може би точно поради тази причина така наречените НЛО най-често се явяват около секретни военни бази и други позиции от стратегическа важност. Без тяхното появяване не е минало нито едно ядрено изпитание на Земята, нито един район, в който се водят бойни действия.

Те наблюдават как използваме опасните бойни средства и в случай на начало на Трета световна война могат да се намесят и да спасят планетата от гибел, гласи най-оптимистичната хипотеза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *