24/04/2024

Още любопитни подробности за пътешествия във времето ( видео)

Колкото и фантастични да са предположенията ни за извънземни космически цивилизации или за пътешествията във времето, те вече имат солидна научна обосновка.

Учени от Калифорнийския технологически университет достигнали до аргументирания извод, че пътешествията във времето и пространството не нарушават принципа на причинността ( общ физически принцип, който установява възможните граници на влияние на събитията едно на друго). Това означава, че съществува възможност за връщане назад във времето без да се наруши причинно-следствената връзка на времето и пространството.

Талантливият физик теоретик Едуард Уитън от Принстън огласи своята теория за хиперпространствените пътешествия през хиперсветове. Това може да позволи да се пътешества във времето без машина на времето.  Астрофизикът Кип Торнъм и физикът Френк Типлър теоретически обосноваха създаването на машина на времето.
Не е изключено именно разработките на съвременните учени да доведат до създаването в бъдеще не само на машини на времето и на нови технологии. Те могат да станат източник на духовно извисяване на човечеството, което ще спаси Земята от унищожение.

През цялото си съществуване човечеството постоянно е било съпровождано от огромно количество непонятни събития, явления и находки. Това е причината за възникването не само на различни теории и предположения, научни обосновки, но и митове. Лавинообразното разширение на информационното поле и множеството археологически находки напоследък спомогнаха за опровергаването на многото теории, твърдения и доказателства.

Една от тайните на египетските пирамиди например е въпросът за нейните строители – дали наистина са построени с „египетския труд” на робите, или са създадени от пришълци от космоса. А може би за построени от висши земни древни цивилизации.

Напоследък Дарвиновата теория за еволюцията се пука по всички шевове. Ако прадедите на човека са маймуните, защо нито една не повтаря подвига на своите предшественици. А може би маймуните всъщност да са деградиращ клон на човека…

Защо в преданията на много народи се съхраняват легенди за появата на непознати същества с човешки облик, с които са влезли в контакт. Най-лесно е да се помисли и каже, че тези по-висши същества идват на Земята от космоса. Но засега никой не е успял нито да потвърди, нито да опровергае възможността за тяхното появяване както от космоса, така и от нашето бъдеще. И колкото и парадоксално и неразбираемо да ни звучи – и от друго измерение.

Дори при използване на съвременното равнище на познанието е невъзможно да се даде еднозначно обяснение. Ето няколко интересни случая.
През 1976 година военният летец В. Орлов, изпълнявайки тренировъчен полет, за свой огромен ужас, наблюдавал сражение, което не можело да бъде отнесено по никакъв начин към боевете през 70-те години на миналото столетие. По описанието на пилота историците предположили, че той е видял събития, които са се случили през 19-ти век  в Америка по време на конфликта между Севера и Юга. Двайсет години по-късно друг летец, извършвайки полет, наблюдавал строителството на пирамидите на територията на древния Египет.

Подобно преместване във времето изпитал и американски пилот, когато под крилото на самолета си видял събития, случили се в средновековието на територията на Европа – на огромни клади изгаряли телата на умрелите от чумната епидемия. Общото в тези случаи било, че видението продължавало не повече от 20 секунди, както и това, че всички събития били от миналото. Нито един от пилотите не е видял нещо от бъдещето ( още подробности – вижте тук).

Едно от възможните обяснения е, че тези видения са свързани с хипноза или краткотрайно разстройство на психиката заради кислороден глад на голяма височина. Но съществува и теория за изкривяване на пространството, в съответствие с която пилотите действително са могли да видят реални картини от миналото.

Има и още едно явление, на което засега няма обяснение: мигновено преместване на хората във времето не по тяхна воля. През 1952 г. във вагон на влак, пътуващ за Лондон в един от градовете на Шотландия се появил човек, облечен по модата от 18-ти век. Той се представил като кочияш от Четнъм на име Пимп Дрейк. Докато търсели кондуктора, за да успокоят непознатия мъж, той изчезнал точно толкова внезапно, както се и появил. Но на полицата на вагона останали триъгълната шапка и камшика на странния пътник. Изследователи установили, че през мястото, през което минал влакът, действително преди е имало селище на име Четнъм. А в документи от онова време били намерени не само данни за човека на име Пимп Дрейк, но и негов разказ за невиждан екипаж, в който той се оказал внезапно за кратко време.

Съществуват и случаи на появата на хора от бъдещето. Преди няколко години в Ню Йорк беше арестуван Андрю Карлсин, обвинен в мошеничества на борсата. Полицията била заинтригувана от факта, че влагайки незначителна сума той за кратко време получил гигантска печалба. На разпита щастливецът заявил, че той се е появил тук от 2256 година. А успехът му на борсата бил свързан с това, че му били известни сведения за всички банкови операции в настоящо време. Отказал да покаже машината на времето, но съобщил важни събития от бъдещето. След като го освободили изчезнал.

Поредният пътешественик във времето – Джон Титър твърдял, че е дошъл от 2034г. В потвърждение на думите си той казал, че през тази година ще бъдат открити законите, позволяващи преместването във времето и пространството. Той разказал за посещението си в 1975 г., където го заинтересувал първият персонален компютър. Също така бил посетил 2000 година, за да види родителите си и да поговори с тях. Според твърденията му през 2036 г. интернет ще замени телевизията, а полетите в космоса ще станат рутинни събития.

Пътешествията във времето често оставяли следи в миналото. При археологически находки специалистите намират предмети, които по никакъв начин не могат да се отнесат към времето, чийто слой се изследва. Намерена е например при сондиране на кладенец монета на 400 хиляди години, метална ваза с растителни рисунки на 600 милиона години, предмет, напомнящ автомобилна свещ на 500 млн. години, отпечатък от грайфер на обувки на 400 млн. години.

Но всичко това са дреболии в сравнение с възможността пътешествениците във времето да пренасят в миналото военни технологии, оръжие, болести, които могат да доведат до гибелта на хората и които са способни да променят бъдещето на планетата.

На снмката: останки на дъното на океана от изчезналата Лемурия

http://youtu.be/4AK5P9jREzQ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *