24/04/2024

Уфолози на конгрес в Аризона разследват загадъчни похищения

Уфолози от цял свят си организираха среща в Аризона, САЩ. Това съвсем не са любители ентусиасти. Участниците във форума са бивши или действащи военни, психолози, сътрудници на специалните служби и дори – представител на Ватикана. Тяхната задача е заедно да разследват произшествия, на които съвременната наука към настоящия момент не може да даде отговори.

Чък Зуковски (на втората снимка) води поредното разследване. Търси по земята и най-малките следи, които биха помогнали да се намери хладнокръвен и жесток убиец. Той дълги години бил заместник на шерифа на окръг Ел Пасо. И всеки път не е могъл да отговори на фермерите – кой така зверски убива животните им. В района непрекъснато намирали крави и коне с източена до последната капка кръв в центъра на очертан на земята кръг. По телата им имало само странни хирургически разрези и никакви следи от хищници.

„Всички казваха: това е или някакъв звяр, или психопат. А когато аз предположих, че може би причината е в нещо друго, мигновено ме уволниха”, казва Чък Зуковски.

Сега Чък получава свидетелства за аналогични убийства от цял свят. Казва, че за да не създават паника, властите приписват всичко на хищниците. Но той си има друга версия.

„Еднакви съобщения пристигат от Великобритания, Доминикана, Южна Америка. Аз съм сигурен, че причините за тези убийства не трябва да се търсят на Земята. Възможно е пришълци да правят някакви експерименти”.

Тези истории, които с удоволствие би изслушал агент Мълдър от популярния сериал, жителите на централните региони на САЩ разказват на всяка крачка. Обстоятелствата винаги си приличат. Хората напълно сериозно разказват, че жертвите се похищават през нощта или на разсъмване от стопанските постройки. А после някой ги намира след няколко часа, понякога след денонощие и повече.

Стан Романек (на първата снимка) е от семейство на професионални военни, които винаги са се смеели на историите за НЛО. И когато трагедията се случила и на тях, до последно той не искал да повярва в някакви свръх естествени причини.

„Аз бях сигурен, че това са хора, облечени в някакви костюми и сложили маски. Те ме измъкнаха от дома ми, а след това се появи ярка светлина някъде от небето. И  изгубих памет. Няколко години ходих по лекари, бях уверен, че съм станал жертва на някакво учение. Докато най-накрая не приех очевидното – моите похитители са от космоса”.

Подобни загадъчни истории, с които официалната наука не се занимава, всяка година се обсъждат на международни конгреси на уфолозите. Психолози работят под хипноза с жертвите на такива похищения. Експерти анализират фотографии на летящи чинии. И за да не възниква у никого съмнение  в залата, където се провежда конгреса не само че са подредени снимките но и апаратите, с които са направени.

Това обаче не е достатъчно доказателство за професионалните специалисти. Бен Хансен, бивш агент от ФБР: „ Ако влезете в интернет и започнете да търсите видео за НЛО, 95 на сто от това, което ще откриете, са фалшификации. Както са неистински и 95 на сто от показанията на свидетелите. Но съществуват същите тези пет процента, които ние и досега не можем по никакъв начин да обясним. В търсенето на тези 5 % истории, които могат да се окажат истински, изследователи от цял свят пристигат в Аризона – тук животът всеки ден поднася нови загадки”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *