25/04/2024

Синът на легендарния Оливър Стоун стана мюсюлманин

Големият син на легендарния режисьор Оливър Стоун, автор на лентите „Уолстрийт” и „Александър”, изуми всички. Младият човек вчера е приел официално исляма в иранския град Исфахан, надпреварват се да съобщават световните информационни агенции.

По време на церемонията 27-годишният Шон Кристофър Стоун получил името Али. С това той става мюсюлманин шиит.

В Иран младият режисьор снима филм за персийския поет мистик Джалалуддин Руми, който е много обичан от президента на тази азиатска държава Махмуд Ахмадинеджат.

„Приемането на исляма не означава, че се отричам от християнството или юдаизма – религиите, с които съм роден. Това означава, че съм приел пророка Мохамед и другите пророци, каза пред журналистите Шон Стоун. Знаменитият режисьор запази мълчание по повод постъпката на своя син, който в детството си често се снимал във филмите на баща си.

Младият мъж е завършил Принстънския университет в САЩ със специалност история и вече е снимал няколко документални филма за Иран. През миналата година той направи неочаквано изявление на кинофестивала в Торонто, в което поддържаше ядрената програма на Иран. „Кои сме ние, че да казваме на иранците как да управляват своята страна?, каза тогава режисьорът.

Шон и неговият брат – 20-годишният Майкъл Джек са от брака на Оливър и Елизабет Стоун, които се разведоха през 1993 г. Сега притежателят на три „Оскар”-а и една „Сребърна мечка” Оливър Стоун е женен за Сун-чжун Юнг, с която имат дъщеря Тара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *