25/04/2024

Рон Пол: САЩ се превръщат във фашистка система

По време на избори много от кандидатите говорят доста смели неща, повечето от които забравят веднага след това. САЩ не правят изключение.

Рон Пол (Ron Paul) предупреди, че САЩ „се превръщат във фашистка система“, начело с правителството и търговските компании.

Кандидатът за президент на Републиканската партия направи това смело изявление по време на митинг в събота, който привлече вниманието на гостите на тържество в близост до банкет на  Републиканската партия.

Тексаският конгресмен привлече хиляди хора в Union Station в Канзас Сити, а партийната върхушка хапваше  пържоли от другата страна на улицата по време на годишния конгрес на републиканците.

Пол организира митинг в Националния музей на Първата световна война, твърдейки, че САЩ са се отклонили от  правия път преди около 100 години в ерата на президента Удроу Уилсън.

Уилсън водеше страната през Втората световна война  и не успя в опита си да направи САЩ член на Обществото на народите, предшественик на ООН.

„Ние   се отклонихме от принципите на тази страна – каза Пол. – И сега се приближаваме към формирането на фашистка система, която е комбинация от правителството, големия бизнес, авторитарно управление и нарушаване на всички права на всички американски граждани“.

Въпреки че организаторите на кампанията са били запознати с това, след речта си  Пол е съобщил  на репортерите, че   не  е знаел, че митингът му съвпада по време с традиционните мероприятия на членовете на Републиканската партия от Мисури и Канзас.

Пол многократно е отправял критики към наскоро влезлия в сила  закон, приет по настояване на президента Барак Обама, който разрешава на военните да арестуват всеки гражданин, заподозрян за връзка с „Ал-Кайда“ или участващ в разработването на  план за атака срещу Съединените щати.

Самият Обама заяви след подписването на този  законодателен акт, че неговата администрация няма да позволи да се извършва задържане на американски граждани без съдебна заповед.

http://30dumi.eu/2012/02/ron-pol-ron-paul-predupredi-che-sasht-se-prevra-shtat-va-v-fashistka-sistema-nachelo-s-pravitelstvoto-i-ta-rgovskite-kompanii/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *