23/04/2024

Почина журналистът Александър Авджиев

Телевизионният водещ Александър Авджиев почина тази сутрин във Военномедицинска академия в София на 53-годишна възраст, съобщи БТА. Той страдаше от рак на белите дробове.

Страшната диагноза му била поставена през януари, след като Авджиев се оплаквал от болки в гърба. Преди седмица е бил настанен в Клиниката по гръдна хирургия на ВМА, но след рязко влошаване в последните няколко дни, е преместен в Клиниката за интензивна терапия.

Лекарите са се опитали да го стабилизират, за да го преместят на лечение в специализирана клиника в Турция, но състоянието му е било много тежко.

Ръководството на БНТ, където той работеше дълги години, и журналисти от други медии организираха кампания за набиране на средства за лечението му.

Александър Авджиев е роден на 7 юли 1958 г. в София. Неговата журналистическа кариера тръгва от БНР, където е водещ на предаването “Хоризонт на вълните на младостта”.

От 1988 до 2002 година той беше водещ на популярното съботно предаване „Добро утро“. В периода 2002-2004 година бе отговорен редактор и един от водещите на сутрешния блок „Денят започва“, а от 2004 до 2008 година ръководи Главна редакция „Общество“ в телевизията. От 2005 година беше водещ на предаването „Навигатор“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *