29/03/2024

Откриха още двама удавени от потопа в Бисер

Жител на село Бисер е открил телата на двамата съпрузи Кръстина и Жельо Николови, които изчезнаха при наводнението, причинено от скъсването на язовирната стена на язовир „Иваново“.
Труповете са намерени около 14 часа при разчистването на последиците от наводненията, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова, цитирана от „Фокус“ и Дарик радио.

Те са били на повече от 300 метра от къщата, в която семейството е живяло.

Вчера синът на Кръстина и Жельо – Георги, разказа, че съседи са видели родителите му навън малко преди ледената вода да потопи селото. „Водата ги отнася през оградата на съседния двор. Предполагам, че не са били заедно и са се търсили – затова са били излезли“, разказа мъжът.

Така жертвите при наводненията в Хасковско станаха 10.

Продължава издирването и на семейство Георги и Недялка Бойчеви, което в понеделник бе отнесено от водите на река Олу дере при срутването на мост в края на ивайловградското село Бориславци. Рухналият мост свързвал Бориславци със съседното село Малки Воден.

Междувременно Кризисният щаб в област Хасково обяви телефон, на който всеки желаещ може да се обади, ако иска да участва безвъзмездно със собствен труд в разчистването на пострадалите къщи, съобщи местният сайт „Хасково.инфо“.

Доброволците, които искат да помогнат, могат да позвънят на тел. 038/ 60 80 15 и да уточнят кога и по какъв начин могат да се включат в акцията

http://dnes.dir.bg/news/semeystvo-udaveni-biser-vodnoto-bedstvie-10509822

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *