18/04/2024

Костов: Бесен съм на МВР за убийството на Мирослава

Лидерът на ДСБ спази обещанието си, дадено вчера във връзка с гафовете на МВР от последните акции, а именно, че няма да остави „нещата така“.

Днес в парламента стана ясно, че Иван Костов е готов да създаде контракомисия на тази, която трябва да проучи полицейското насилие. Той е отправил редица въпроси към председателя на вече създадената комисия Красимир Ципов и настоява комисията му да даде отговорите.

Костов пита бил ли е задържаният за убийството на Мирослава от Перник Стойчо Стоев сътрудник на някоя от службите на МВР, защо му е разрешено да притежава оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление.

Костов се закани, ако комисията на Красимир Ципов не даде тези отговори, че сините ще предложат на ДПС, БСП и Атака да създадат контракомисия, която да разкрие истината за казуса „Перник“. Няма да остава този случай така. Ще разкрием истината пред очите ви, допълни той.

Попитан защото толкова присърце е взел случая, Иван Костов отговори: „Защото съм бесен“.

Тъмносиният лидер настоява да бъдат изслушани и журналистите Мария Кадийска от „Монитор“ и Катя Илиева от „Телеграф“, тъй като те са присъствали на огледа на местопроизшествието в дома на Стойчо.

Костов иска да се изясни и въпросът чий е пръстовият отпечатък върху един от пликовете с писма за искане на откуп.

Има ли връзка въпросното лице със Стоев и с местни босове на наркотрафика, пита още синият лидер.

Пернишката общественост знае повечето отговори на тези въпроси, убеден е Иван Костов. Това е тест за господата от ГЕРБ, коментира още той.

http://news.ibox.bg/news/id_1851018601

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *